Hapšenje osumnjičenih za ubistva u Futogu
Foto: Printscreen/Printscreen

Nemanja L. (23) uhapšen je zbog sumnje da je u četvrtak oko ponoći ispred OŠ „Desanka Maksimović“ u Futogu hicima iz pištolja ubio Miloša M. (20) i Nikolu Š. (19). Policija je pred zoru upala u stan u kojem je bio u Begeču i doslovno ga uhapsila dok je spavao.

Osumnjičeni za ubistvo u Futogu

Printscreen Facebook

 

 

Osim njega, uhapšeni su i Dušan D. (24), Ognjen R. (21) i Branko G. (26), koji se sumnjiče za saučesništvo.

Kako saznajemo, zločin se dogodio dok su žrtve sedele na klupi ispred škole, gde su se inače svake večeri okupljali. Napadači su navodno došli automobilom „opel“ i jedan od njih je iz mraka otvorio vatru.

Osumnjičeni za ubistvo u Futogu

Printscreen Facebook

 

 

- Nikola je preminuo na mestu, dok je Miloš prevezen u bolnicu jer ga je metak pogodio u glavu. On je pokušao da se spase, ali kada je stigao do obližnje ulice, samo se srušio.

Drugari žrtava pretili osvetom

Tokom jučerašnjeg dana na mesto ubistva su došli i prijatelji ubijenih mladića, koji su plakali. Dok su devojke bile u šoku i nisu skrivale suze, prijatelji ubijenih su glasno pretili osvetom, pa ih je policija brzo udaljila. Na mestu gde je bila lokva krvi prijatelji su ostavili dve bele ruže.

 

Osumnjičeni direktni izvršilac je po hapšenju priznao ubistva i otkrio zašto je pucao.

Osumnjičeni za ubistvo u Futogu

Printscreen Facebook

 

 

- Navodno je rekao da se plašio da će oni njega ubiti jer su mu pretili da će ga iseći mačetama i baciti u Dunav, pa je zbog toga odlučio da ih upuca - navodi izvor iz istrage, i dodaje:

- Osumnjičeni je pričao nepovezano i naveo da je krenuo kući kada je žrtve video u kolima ispred svog doma. Tada se navodno uplašio, pa je nakratko otišao. Rekao je da je uzeo pištolj, a zatim seo u automobil u kojem su ga čekali njegovi prijatelji.

Osumnjičeni za ubistvo u Futogu

Printscreen Facebook

 

 

Potom su prošli pored dvojice mladića i on je pucao iz automobila. Nakon toga su pobegli, a navodno direktni izvršilac nije ni znao da li je ubio žrtve ili ih je samo ranio, pa je po povratku kući u Begeč legao da spava.

Hapšenje osumnjičenih za ubistva u Futogu

Printscreen

 

Navodno, i žrtve i osumnjičeni su članovi navijačke grupe iz Vojvodine, a sumnja se da je reč o sukobu unutar iste ekipe. Svi su odranije poznati policiji.

- Motiv zasad nije poznat, ali se sumnja da je neko iz navijačke frakcije poslao osumnjičene da „reše probleme“ unutar grupe. Mladić koji je pucao je policiji pokazao gde je sakrio oružje i trenutno se češljaju kamere za video-nadzor kako bi se utvrdilo kako se tačno desio zločin.

Robijali zbog tuča, droge i bakljada

Osumnjičeni Ognjen R. je, inače, nedavno izašao iz zatvora, u kojem je ležao jer je prevozio migrante.

Jedan od ubijenih Nikola Š. bio je poznat policiji po bakljadama, remećenju javnog reda i mira, teškim krađama, a dovodi se u vezu i s drogom, mada nije za to hapšen. Ostali osumnjičeni poznati su policiji odranije i zbog droge. Dosije do sada nije imao samo Dušan D.

Žitelji Futoga kažu da se na mestu na kojem se dogodilo ubistvo već godinama okupljaju mladi, koji se neretko i drogiraju.

- Svake večeri je tu galama, dreka, vika, svi tu dolaze. Svašta se tu dešava. Na toj klupici pored škole se okupljaju i puše. Kad prođe nastava, tu se okupljaju i oni koji su davno izašli iz škole - rekao je komšija.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading