Smederevo
Foto: Printscreen/Foto: Društvene mreže/printscreen

On poginuo, a podstanari Nikola P. (25) i njegova sestra Miljana (22) povređeni.

Đorđe A. (56), programer iz Smedereva, poginuo je u četvrtak uveče kada je aktivirao bombu ispred stana koji je iznajmio četvoročlanoj porodici, i to zbog toga što mu, navodno, izvesno vreme nisu plaćali kiriju. U eksploziji su povređeni stanari Nikola P. (25) i njegova sestra Miljana (22). 

Kako saznajemo, tragedija se dogodila na petom spratu zgrade u Ulici slobode.

- Sumnja se da je vlasnik stana dugo imao problem sa podstanarima, koji nisu plaćali stanarinu, a čak su navodno i bravu promenili, zbog čega su se često sukobljavali. Kobne večeri on je navodno došao ispred stana i aktivirao eksploziv, koji je imao toliku razornu moć da su oštećenja pričinjena na zgradi ogromna. Otac i ćerka povređene Miljane su u trenutku ekspolozije bili u parku, a brat i sestra su jedva preživeli. Vlasnik stana dosad nije osuđivan i nije imao problema sa zakonom – navodi naš izvor.

Očevici i drugi stanari iz zgrade kažu da je scena bila kao iz horor filma.

- To je bila katastrofa. Počela su stakla da padaju kao kule od karata. Okrenuo sam se i video da ljudi izlaze iz zgrade. Čuo sam vriske. Išao sam od stana do stana i pitao treba li pomoć. Jedva smo uspeli da pobegnemo. U stanu su mi razvaljena ulazna vrata, popucali su mi prozori i staklo u kuhinji - rekao je jedan od stanara.

Ipak, njegova agonija se nastavila dok je pokušavao da pomogne ljudima u nevolji.

Prijatelj: Izvršitelji zbog duga hteli da mu oduzmu imovinu

Đorđe A. je, prema našim saznanjima, na više načina pokušavao da iseli stanare iz svog stana, ali u tome nije uspevao tri godine.

- Došli su mu izvršitelji zbog duga za struju. Hteli su da je isključe. Oni nisu ništa od računa plaćali. Ni kiriju. Ostali su mu dužni 7.000 evra i žalio se i policiji i prijavljivao ih je. Računi su na njegovo ime, a oni ih nisu plaćali, pa su čak izvršitelji dolazili kako bi mu plenili imovinu. Ne znam da li su mu tada nešto uzeli, ali je čovek zbog tih neplatiša bio očajan - kaže prijatelj stradalog.

- Kada sam se popeo na peti sprat, zatekao sam jezivu scenu koju bih voleo da što pre zaboravim. Video sam delove tela. Išao sam sa vatrogascima pošto znam komšiju spasioca. Delovi tela bili su na gelenderu - dodao je on.

Njegov komšija takođe se suočio s hororom.

- Glava stradalog je odletela na ulicu, kao i drugi delovi tela, dok su noge bile u stanu - priseća se scene komšija.

Inače, najpre se mislilo da je eksploziju izazvala plinska boca, ali se kasnije saznalo da je ipak reč o bombi.

Povređeni izgubio vid na jedno oko

Željko Smiljanić, pomočnik direktora Opšte bolnice u Smederevu, rekao je da je podstanar Nikola P. teže povređen, dok je njegova sestra lakše.

- Muškarac od 25 godina ima višestruke povrede po telu od šrapnela, svuda po telu su mu geleri, od glave, grudnog koša, trbuha i ekstremiteta. Nakon inicijalne dijagnostike uradili smo operaciju i izvadili mu nekoliko šrapnela iz prednjeg trbušnog zida. Srećom, nema povrede unutrašnjih organa, nije imao unutrašnje krvarenje i nije životno ugrožen. Ali, ima povredu oba oka, a na jednom će najverovatnije trajno izgubiti vid, za drugo je dijagnostika u toku i videćemo šta će kolege u Beogradu uraditi, da li će uspeti da mu sačuvaju vid - navodi dr Željko Smiljanić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading