suđenje
Foto: Alo

U Višem sudu u Beogradu juče je odloženo suđenje kuvaru i igraču folklora Đuri Nikoliću (25) povodom optužbi da je 29. maja 2022. u Jakovu usmrtio pilota Vuka Jolovića (30), kada je u njega ispalio dva kratka rafala iz automatske puške „kalašnjikov“, koju je ilegalno držao u kući.

U hodniku ispred sudnice bilo je oko 40 drugova, prijatelja i rodbine optuženog i ubijenog Jolovića, iako je unutra zajedno sa novinarima ušlo samo njih petoro-šestoro. 

Protiv Nikolića je juče spojen optužni predlog iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, koji ga tereti za nedozvoljeno držanje municije. Reč je o lovačkoj municiji koju je policija našla u njihovoj porodičnoj kući posle nemilog događa.

suđenje

undefined

 

 

Prvo predoziranje fentanilom u Hrvatskoj

 

Droga fentanil poznata je po tome što je Amerika počela da pravi zid prema Meksiku da bi sprečila njeno krijumčarenje. Kilogram fentanila na crnom tržištu vredi oko 5.500 evra, a od jednog grama može da se napravi čak 7.000 doza za uličnu prodaju. „Jutarnji list“ piše da je u Hrvatskoj, pre tri dana, ova droga odnela dva života. Ovo su prvi slučajevi u Hrvatskoj koji su vezani za predoziranje fentanilom, a reč je o muškarcima od 40 godina, bivšim narkomanima, koji su se lečili.

 

- Nikolićev otac je lovac i municija koja je nađena pripada njemu. Međutim, Đuro je preuzeo krivicu na sebe i rekao da je municija njegova kako bi oca oslobodio odgovornosti jer ga Više javno tužilaštvo već tereti za nedozvoljeno posedovanje „kalašnjikova“ - kaže naš izvor blizak sudu.

suđenje

undefined

 

Kako Alo! saznaje, u nalazu veštaka koji je dostavljen sudu se navodi da su u krvi ubijenog Jolovića nađeni opasan narkotik fentanil, kokain i alkohol. Odbrana zastupa tezu da je Nikolić zgrabio „kalašnjikov“ i povukao okidač jer je pilot zbog dejstva ove droge izgubio razum, upao u njegovu porodičnu kuću i počeo mahnito da lomi stvari, bije njegovog brata i oca i preti da će mu silovati majku.

Inače, pošto tužilac, punomoćnici porodice ubijenog, kao i optuženi i njegovi branioci nisu dobili optužni predlog, suđenje je odloženo za 9. i 10. novembar.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading