hapšenje
Foto: Alo/MUP

Veliki udarac za kriminalce! Deset osoba uhapšeno je zbog sumnje da su se bavili trgovinom narkoticima, a tom prilikom zaplenjeno je oko 200 kilograma droge! Lisice na ruke su stavljene i Zoranu S. Mirzi, koji je označen kao glavni saradnik kralja sintetičkih droga i balkanskog kartela!

Kako saznajemo, deo balkanskog kartela razbijen je zahvaljujući uspešnoj akciji srpske policije u kojoj je uhapšeno njih desetorica zbog sumnje da su deo opake kriminalne grupe koja se bavila trgovinom narkoticima.

Među uhapšenima je Zoran Z., zvani Mirza, koji je označen kao glavni saradnik takozvanog kralja sintetičkih droga (ime poznato redakciji).

- Lisice na ruke stavljene su, pored Mirze, M. T., A. S., R. S., S. M., M. L., Lj. S., M. B. i M. S. Sumnja se da je ova organizovana kriminalna grupa zajedno sa I. S. i A. K. koji se nalaze u pritvoru u periodu od 2. februara do danas (29. 9. 2023) nabavljala amfetaminsko ulje iz Kraljevine Holandije, a potom proizvodila, skladištila i prodavala drogu amfetamin na teritoriji Republike Srbije - navodi se u saopštenju.

Hapšenje osumnjičenih za ubistva u Futogu

Printscreen

 

Oni se sumnjiče i da su nabavljali lekove sa psihoaktivnim kontrolisanim supstancama na teritoriji Beograda, a potom ih transportovali ka Kraljevini Holandiji.

Organizator Zoran S. i pripadnik grupe A. S. uhapšeni su na teritoriji Obrenovca prilikom primopredaje oko 170 kilograma amfetamina, dok je kod ostalih članova ove organizovane kriminalne grupe pronađen amfetamin, MDMA (ekstazi) i lekovi sa psihoaktivnim kontrolisanim supstancama.

Najveće zaplene droge u Srbiji

- U Belegišu je 12. novembra 2019. zaplenjeno oko 1.700 kilograma marihuane, a ulična vrednost procenjena je na oko šest miliona evra. Uhapšeno je devet ljudi.

- Prilikom pregleda na graničnom prelazu Gradina a Bugarskom 13. septembra 2019. pronađeno je oko 1.480 kilograma marihuane. Ulična vrednost procenjena je na oko pet miliona evra. Uhapšeno je troje ljudi.

- Prilikom pretresa magacinskog prostora u Obrovcu kod Bačke Palanke 13. marta 2017. pronađena je cisterna sa oko 1.100 kg marihuane. Ulična vrednost narkotika procenjena je na oko četiri miliona evra, a tom prilikom uhapšeno je šestoro ljudi.

- Pregledom dva teretna vozila, u blizini graničnog prelaza Gradina, 15. marta 2019. pronađeno je blizu 1.000 kilograma marihuane koja je bila skrivena u posebno izgrađenim „bunkerima" u tovarnim delovima vozila. Prilikom te akcije uhapšeno je šest ljudi.

- Na graničnom prelazu Batrovci između Srbije i Hrvatske 10. januara 2013, u kamionu pronađeno je 218 paketa u kojima je bilo oko 880 kilograma marihuane. Uhapšena je jedna osoba.

- Policijski službenici su na auto-putu, na odmaralištu u blizini Šimanovaca, u martu 2023. zatekli osumnjičene prilikom primopredaje droge. U saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Sremskoj Mitrovici, zaplenili su oko 220 kilograma marihuane i uhapsili pet osoba.

 

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani, naveli su iz tužilaštva.

Kako saznajemo, ova kriminalna grupa radila je, kako se sumnja, za takozvanog kralja sintetičkih droga, koji je deo balkanskog kartela.

- Osumnjičeni su svojim delovanjem zapali za oko inspektoru SBPOK-a te su stavljeni na mere prismotre. Ujedno delovi ove ekipe su takođe bili uhapšeni krajem januara ove godine. Uhapšen je i brat vođe ekipe, i to u Beču, jer je pokušao da proda heroin austrijskom inspektoru. Proverom svih tih osumnjičenih, odnosno njihovih kontakata, došlo se i do organizatora ekipe i ostalih članova - objašnjava naš izvor.

Prilikom prismotre policija je došla do informacija kada će biti izvršena i primopredaja određene količine narkotika.

- Uporedo se radilo na prikupljanju dokaza i utvrđivanju način rada osumnjičenih, te se došlo do podatka kada treba da bude obavljena primopredaja amfetaminskog ulja za lekove za smirenje. Napravljen je plan akcije koji je sinhronizovano nastupio, te su svi osumnjičeni uhapšeni - objasnio je izvor, i dodao:

- Zorana je angažovao i uključio u posao „kralj sintetičke droge“ koji je poslednji put bio hapšen u maju ove godine u Beogradu. On je tada pao sa 12 članova svoje ekipe koja je poznata i pod nazivom „balkanski kartel“. Sumnja se da su pokušali da prošvercuju najmanje sedam tona droge, kao i da su za samo jednu pošiljku u februaru prošle godine dogovorili isplatu od 4,5 miliona evra. On je odavno poznat i policiji i javnosti, jer je bio osuđivan zbog organizovanja kriminalne grupe koja je imala najveću fabriku za proizvodnju sintetičkih droga u Evropi i trenutno se vodi istraga protiv njega - rekao je izvor.

BONUS VIDEO

 

@dosije.192 Selimira Tripkovića je ubila njegova supruga da bi se dokopala njegovog stana 🫢 Dušanka je bila ubeđena da će uspeti da obmane inspektore. Dobrovoljno je pristala na ispitivanje na poligrafu, ali je pala na ključnim pitanjima. #dosije192 #dusanka #fypシ #zlocin #beograd ♬ original sound - Dosije 192

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading