aleksandar nešović
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Pao sin jednog od najvećih narko-bosova! Srbin Aleksandar Nešić uhapšen je u Brazilu tokom velike policijske akcije, u kojoj je palo 16 pripadnika narko-klana, koji je ogromne količine kokaina slao u Evropu! Srbin je označen kao vođa te bande, a inače je sin poznatog Gorana Nešića Cige koji je važio za „kokainskog dona“ i jednog od najkrupnijih imena balkanske mafije ikada.

aleksandar nešović

Foto: Youtube/Printscreen

 

U međunarodnoj akciji, sprovedenoj u okviru Evropolove operativne radne grupe „Balkanski kartel“, u Brazilu je uhapšeno 16 osoba, pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se tereti za trgovinu kokainom, među kojima je i srpski državljanin za koga postoji osnov sumnje da je vođa te grupe.

Živeo pod lažnim identitetom

Goran Nešić (47) zvani Ciga jedno je od najkrupnijih imena u svetu kriminala Balkana i Srbije. Njegovo ime je u podzemlju bilo toliko značajno da je bio iznad Darka Šarića i Dejana Stojanovića Keke, ali i brojnih drugih krupnih igrača. Važio je za „srpskog kralja kokaina“.

- Držao je čak dva fudbalska kluba u toj južnoameričkoj državi. U Brazilu je živeo pod lažnim identitetom, pod imenom Ilija i navodno je pružao utočište gotovo svim kriminalcima sa ovih prostora. Sarađivao je s brojnim kriminalnim grupama, među kojima je i klan „Amerika“. Do njegovog hapšenja gotovo je bio nepoznat domaćoj javnosti - navodi izvor.

Goran Nešić je uhapšen 2011. u akciji brazilske policije kada je pala 31 osoba, a pronađeno je ukupno 620 kilograma kokaina.

Kako su tada navodili mediji, uhapšen je u stilu velikih narko-bosova, dok je opušteno sedeo u svojoj vili, ne pokazavši nikakav strah ili paniku.

Podsetimo, za Nešićem je Srbija raspisala međunarodnu poternicu zbog presude kojom je osuđen na osam godina zatvora po optužbi da je 2001. organizovao šverc 24,5 kilograma heroina iz Bugarske namenjen tržištu Srbije, Holandije i Švajcarske. Tada su uhapšeni njegovi saradnici Aleksandar Marinkov, zvani Minge i Predrag Georgijev. Nešić je pobegao i nestao u nepoznatom pravcu. Godinama se tragalo za njim. Izručen je Srbiji 2018. godine zbog trgovine narkoticima zbog čega ga je naša zemlja potraživala.

Kako navode brazilski mediji, ubrzo je otkriven identitet Srbina, a navodno u ekipi uhapšenih su i dvojica Crnogoraca.

- Reč je o Aleksandru Nešiću koji označen kao vođa ozbiljne narko-bande u Južnoj Americi i koja je učestvovala u prenosu ogromnih količina kokaina u Evropu. Njegova banda je bila zapravo posrednik između proizvođača narkotika i distributera po Evropi. Aleksandrova ekipa je imala blisku saradnju sa kriminalnom organizacijom „Primeiro Comando da Capital“ (PCC) koja ima glavnu ulogu u Brazilu u prenosu kokaina u Evropu - navodi izvor blizak istrazi i dodaje šokantne detalje:

aleksandar nešović

Foto: Youtube/Printscreen

 

- Aleksandar Nešić je sin poznatog narko-bosa Gorana Nešića zvanog Ciga, koji je posle više godina potrage širom sveta uhapšen i izručen Srbiji 2018. godine. Sumnja se da je sin zapravo nasledio posao svog oca, koji je u svetu narko-kriminala čak bio iznad Darka Šarića i Dejana Stojanovića Keke. Čak ih je navodno on uveo u posao, a od njega su kupovali narkotike. Po njegovom hapšenju, očigledno je posao ostao u porodici - tvrdi naš sagovornik.

Živeo u tvrđavi kao na filmu!

 

Goran Nešić je živeo u ogromnoj vili koju su u Brazilu čak nazivali „Tvrđava“. Komšije su ispričale za lokalne medije da se ta vila gradila dve godine poput utvrđenja, da je imala stotine sigurnosnih kamera, članove obezbeđenja i radnika, metalnu ogradu kroz koju je puštena struja, a da se kretao vozilima sa zatamnjenim staklima poput narko - bosova iz holivudskih filmova. Navodno su čak podovi i zidovi vile s unutrašnje strane bili od porcelana, a jedan sprat je bio skroz u neprobojnom staklu.

 

Kako navode brazilski mediji, Aleksandar Nešić je uhapšen na obali grada Sao Paula, gde je zapravo vodio pregovore o izvozu kokaina iz Brazila preko luke Santos. Nešić je imao odličnu saradnju sa pomenutom PCC, koja je izvozila drogu iz Brazila u Evropu preko određenih krimi-grupa u Italiji, a zatim se ona dalje rasturala ka Balkanu i Istočnoj Evropi.

Podsetimo, ova ekipa je pala nakon što je na brazilskom brodu na obali Afrike zaplenjeno 5,5 tona kokaina, a ubrzo posle toga zaplenjeno je još dve tone. Tada je započela ozbiljna istraga koja je dovela upravo do mlađeg Nešića koji je vršio glavne pregovore sa PCC-om i organizovao logistiku.

Inače, on je ranije osuđivan, ali zbog pijanstva i nanošenja lakših povreda u sukobu u saobraćaju, a kaznu je izdržavao na slobodi.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading