tunel
Foto: Printscreen/Vlada/CG/JutjubDan.me

Tunel dug 30 metara iskopan je pre tačno mesec dana od jednog stana u Podgorici do samog depoa Višeg suda u tom gradu što je izazvalo šok u regionu! Crnogorska policija traga za nekoliko srpskih državljana, za koje se sumnja da su pobegli u BiH!

Tunel je otkriven 11. septembra u zgradi Višeg suda, a otvor je bio na dobro skrivenom mestu u depou suda. Reč je o prostoriji u kojoj se, pored sudskih spisa i predmeta, nalaze dokazni materijali, oružje i devet tona droge.

Sumnja se da iza svega stoje pripadnici kavačkog klana, a među ispreturanim predmetima su oni koji se odnose na Slobodana Kašćelana, Radoja Zvicera ali i druge visokorangirane pripadnike klana. Sumnja se da je plan bio upravo uništavanje dokaza i spisa kako bi se pomoglo pritvorenim, ali i odbeglim članovima kavačkog klana.

Tunel

Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

 

- Razmere otvora govore da nije planiran za bekstvo, već upravo za ono što su i uradili - kontaminirali i ukrali dokaze za veoma značajne postupke koji se vode protiv vođa i pripadnika organizovanih kriminalnih klanova, dominantno kavačkog. Očito su znali što traže, jer u gomili dokaznog materijala nije bilo jednostavno pronaći krucijalne materijalne dokaze - naveo je izvor blizak istrazi za crnogorske medije.

Žena osumnjičena za kopanje tunela u Podgorici

printscreen/tv vijesti

 

Kako smo ranije pisali, među osumnjičenima su Veljko Marković (32), njegov stric Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32) iz Loznice. Sumnja se da su svi oni autobusima ili taksijem pobegli u BiH, a prema nekim navodima, kriju se na Jahorini.

Policija traga i za Katarinom Baćović za koju se sumnja da je iznajmila stan od kojeg je prokopan tunel do depoa.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading