MAJIN OTAC UMRO, NIJE DOČEKAO PRAVDU Cela porodica pobijena pre 16 godina na Svetu Petku
Foto: Printscreen Youtube/rudar7

Tročlana porodica Obradović, otac Zoran (48), majka Dragica (43), sin Željko (22) i njegova devojka Maja Gostić (20), ubijeni su mecima iz vatrenog oružja u noći između subote i nedelje, 27. oktobra 2007. u iznajmljenom stanu u Žarkovu! Ovaj zločin počinjen je na Svetu Petku, a posle 16 godina zločin i dalje nije rasvetljen niti se zna počinilac.

Četiri tela pronašao je Milija Veljković, koji je sa rođacima i prijateljima porodice otišao do njihovog stana kako bi proverio zašto se cele večeri niko od njih ne javlja ni na jedan od tri mobilna telefona.

- Vrata su bila otvorena, a svetlo upaljeno. Kada su odškrinuli vrata, u hodniku su videli Dragičine noge - rekao je tada Milan Milinković, Zoranov brat od tetke.

Zoran, Dragica, Željko i njegova devojka Maja likvidirani su vatrenim oružjem i pretpostavlja se da je ubica koristio prigušivač. Takođe, veruje se da je porodica poznavala ubicu jer na vratima stana nije bilo tragova obijanja, a s obzirom na to da je Dragičino mrtvo telo ležalo u hodniku, ubica je najverovatnije prvo ubio nju, a zatim je sasuo metke i u njenog muža, sina i njegovu devojku.

- U Zorana je ispaljeno najviše metaka, a pucano mu je i u glavu. Verovatno je stradao pokušavajući da zaštiti porodicu, a moguće je i da je poznavao ubicu, koji je hteo da bude siguran da Zoran neće preživeti - pričali su te noći šokirani rođaci i prijatelji Obradovićevih.

Niko od njih, međutim, tada, kako su rekli, nije znao šta bi mogao da bude motiv ovog monstruoznog zločina.

Tokom policijskog uviđaja pronađeno je 56 čaura, kao i rukavica za koju se veruje da je pripadala ubici. Policija je takođe pronašla i Zoranovu beležnicu u kojoj je uredno napisano ko mu sve i zašto duguje novac.

Tada je policija sumnjala da je motiv ubistva koristoljublje, jer se Zoran bavio građevinom, odnosno, na svom placu je sazidao zgradu i stanove je prodavao. U trenutku kada su ubijeni, Obradovići su se selili u svoj stan.

Zbog ubistva Obradovića i Maje Gostić bili su uhapšeni Zoranov prijatelj i komšija Milija V. i bivši pripadnik MUP Milan P., a Rade R. i Milomir M. su uhapšeni za iznudu. Međutim, tokom suđenja su oslobođeni. Oni su se teretili da su od Zorana pokušali da iznude 80.000 evra, ali su zbog nedostatka dokaza oslobođeni optužbe. Osuđen je samo Milan P. na dve godine zatvora zbog nedozvoljenog nošenja oružja.

Otac nesrećne Maje Gostić je preminuo prošle godine i, nažalost, nije dočekao pravdu za svoju ćerku. Njegova supruga je pričala ranije za Alo! da se toga najviše i plaši.

- Ne gubimo nadu da će se otkriti ko je zavio porodicu u crno, ali ne bih volela da prođem kao majka Jelene Marjanović, da umrem i ne saznam zašto nam neko ubi ćerku. Ne prođe ni dan da ne pomislim ko i zašto ju je ubio - rekla je ranije za Alo! Tanja Gostić.

BONUS VIDEO

@dosije.192 Scena sa ulica Banjaluke koja je zgrozila sve! #fypシ #fyp #banjaluka ♬ original sound - Dosije 192

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading