Nemac
Foto: Printscreen/Facebook

 

Poginuli Nemac nedavno je kupio njivu u selu kod Vladimiraca, u koje je često dolazio iz Nemačke u posetu majci, pa je rešio da na njoj napravi i ribnjak. U pomoć je pozvao Ivana P. i njegovog zeta.

- Oni su u jednom trenutku sišli u iskopinu duboku oko šest metara da vide da li ima vode, a onda se zemlja obrušila na njih. Georg se odmah ugušio, lice mu je skroz potamnelo, a Ivan je uspeo nekako da izvuče glavu. Tada je Ivanov zet pozvao hitne službe kako bi ga izvukli - priča jedan meštanin Krnula.

Usledila je stravična drama koja je trajala od 16.30 do 23 sata, a na licu mesta našli su se i meštani sela, kako bi pomogli spasiocima MUP.

- Ivana je iskopavalo oko 100 ljudi. On se borio za život. Otkopavao se vanglom za malter, malom mistrijom i ašovom mog unuka. Pričali su sa njim sve vreme. Žalio se da ne može da pomera noge. Međutim, čim je pomolio glavu vatrogasci su mu dali kiseonik. Pet sati su se svi borili da ga živog izvuku. Žao mi je Gege. Tako smo ga zvali jer mu je otac iz Nemačke - ispričala je za medije Ivanova komšinica Ljubica Leonić.

Slikali se pre nesreće

Ivanov zet, koji je jedini ostao nepovređen, je neposredno pre nego što su Ivan i Georg ušli u rupu čak napravio njihovu zajedničku fotografiju. Ivan P. je, inače, radio na iskopavanju dubinskih bunara i rupa.

Vatrogasci-spasioci nepomično telo Gregora H. izvukli su oko 18 sati, a njegovog komšiju su spasli oko 23 sata, a on ima samo lake povrede.

- To su divni momci bili, iz dobrih porodica, vredni, radni...Ovo je velika tuga za selo. Moj muž je odmah otišao da pomogne. Imamo i traktore i velike mašine. Pola sela je učestvovalo u spasavanju - kaže meštanka Krnula Biljana Radović.

Prema njenim rečima, Ivan se skoro oženio i ima bebu od godinu dana.

Kako pričaju poznanici nastradalog Georga, on je nedavno došao u Srbiju.

- Georg je Nemac, ali mu je pokojna majka iz našeg mesta i on se preselio sa bratom kada mu je otac umro. Živeli su tu neko vreme, ali nakon majčine smrti otišli su u Nemačku i tamo opet nastavili život - kaže Georgov poznanik.

Kako dodaje, nastradali Nemac trebalo je danas da se vrati kući.

Ivan u strahu vikao “Brže, brže”

Ivanov zet je nakon pozivanja hitnih službi zvao i njegovu majku i rekao joj šta se dešava.

- Žena me je odmah pozvala i zajedno smo otišli do njive. Dolazimo i čujemo Ivanovo zapomaganje: "Brže, brže"!. Onda smo se svi skupili i počeli s otkopavanjem - ispričao je.

- Nedavno je opet počeo da dolazi u Srbiju i kupio je tu njivu na kojoj je hteo da pravi ribnjak, pa je iz tog razloga angažovao povređenog Ivana. Pre dva dana je trebalo da ode za Nemačku kako bi se vratio poslovnim obavezama, ali je to pomerio kako bi završio iskopavanje rupe za ribnjak - ispričao je poznanik.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading