Ivan Asodi
Foto: Printscreen/Foto: montaža

 

Asodi je bio optužen za ubistvo Saše Joksića 2015. u Vraniću, a dovodio se i u vezu sa likvidacijom „škaljaraca“ Igora Dedovića i Stevana Stamatovića 2020. u Atini, prema našim nezvaničnim saznanjima.

Asodi se kobnog 4. novembra, oko 17 sati, kretao Galipoljskom ulicom, kada je na njega otvoren rafal. Ranjen je u grudi i stomak, a na licu mesta je pronađeno šest čaura. Odmah je prevezen u Urgentni centar gde je reanimiran i operisan, ali je juče izgubio bitku za život. Policija je odmah nakon zločina pokrenula akciju „Vihor“, ali su napadači uspeli da pobegnu. Za njima je pokrenuta intenzivna potraga, a preuzeti su i snimci sa okolnih nadzornih kamera.

Prema našim nezvaničnim informacijama, Asodi je, navodno, pripadao ekipi ubijenog Strahinje Stojanovića, koji je bio blizak kavačkom klanu, ali se dovodi u vezu i sa zločinom u Atini.

- Postoje sumnje da je bio u kriminalnoj grupi koja je likvidirala visokorangirane „škaljarce“ Stevana Stamatovića i Igora Dedovića 19. januara 2020. u restoranu u Atini - rekao je ranije za Alo! izvor blizak slučaju.

Asodi je policiji postao poznat pet godina pre ove likvidacije, kada je bio optužen za teško ubistvo Saše Joksića koje se desilo u porti crkve u Vraniću 2015. godine. Međutim, u završnici suđenja 2020. godine Više javno tužilaštvo povuklo je optužnicu protiv njega.

Strahinja dignut u vazduh

Strahinja Stojanović, sa kojim se Asodi dovodi u vezu, likvidiran je 13. septembra 2020. na Novom Beogradu, kada je aktiviran eksploziv ispod njegovog džipa BMW. Stojanović se sumnjičio da je bio umešan u ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića 28. jula 2018. godine.

misica olac

 

 

Stojanović je za dlaku izbegao smrt u bombaškom napadu 11. avgusta 2018. u naselju Galenika, kada je ispod njegovog BMW-a aktiviran eksploziv. U tom trenutku je njegova tadašnja devojka, misica Olac Bilbao Gonzales (22) bila na mestu vozača i umalo je ostala bez noge.

Mladić se zajedno sa Markom Petkovićem teretio da je nožem ubio Joksića u porti crkve, a njegovog prijatelja Dragana Jovanovića ranio posle čega je pobegao automobilom. Motiv ovog zločina je, navodno, verbalna svađa koja je počela kada je Joksić opomenuo Asodija i Petkovića da ne uriniraju u porti crkve. Očevici su tada rekli da su mladići izvadili noževe i pre početka fizičkog obračuna.

Utvrđeno je da su obojica noć pre toga pili alkohol u šatoru, nedaleko od crkve, i da ih isprovocirala primedba Joksića. Petković je 17. jula 2020. osuđen na 17 godina zatvora za ubistvo Saše Joksića.  

Utvrđeno je da su obojica noć pre toga pili alkohol u šatoru, nedaleko od crkve, i da ih isprovocirala primedba Joksića. Petković je 17. jula 2020. osuđen na 17 godina zatvora za ubistvo Saše Joksića.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading