Slavko Stojanović
Foto: Alo/foto: Odeljenje za medije i komunikaciju

Uhapšen Milov pajtos! Bivši direktor Uprave policije Crne Gore Slavko Stojanović uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u švercu cigareta! Njegov mandat obeležio je početak krvavog rata između kavčana i škaljaraca, a poznat je i po maltretiranju Srba u Crnoj Gori!

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva u Crnoj Gori, lisice na ruke stavljene su Slavku Stojanoviću, zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj. U toj policijskoj akciji, pored njega, uhapšeno je više osoba i izvršeni su pretresi na više lokacija.

milo đukanović

Youtube/ FTV

 

Crnogorski mediji navode da je Stojanović važio za blizak kadar uhapšenog bivšeg prvog policajca Veselina Veljovića i da je na jednom sumnjivom konkursu, na iznenađenje mnogih, izabran za direktora Uprave policije.

MILOV BATINAŠ SRBA PAO ZBOG ŠVERCA CIGARETA Uhapšen bivši direktor Uprave policije Crne Gore

Radoje Zvicer

 

Milo sarađivao i sa Zvicerom

Kako smo ranije pisali, sumnja se da je Milo Đukanović više od 30 godina sarađivao s kriminalcima, među kojima je i šef kavačkog klana Radoje Zvicer, koji mu je mesečno plaćao 300.000 evra. Novi dokaz o saradnji Đukanovića i Zvicera otkriveni su letos, kada je u javnosti isplivala tajna komunikacija između trojice iz vrha kavačkog klana - samog Zvicera, zatim bivšeg pripadnika Agencije za nacionalnu bezbednost Petra Lazovića i odbeglog policajca Ljube Milovića.

Lazović je, podsetimo, u poruci naveo:

 - Ne pominji magacin 25. i ne pominji da radimo 30 godina i da dajemo pare Milu lično na ruke. Na svakih mesec dana 300.000 na ruke da mu nosi moj striko -  jedna je od ključnih Lazovićevih poruka.

- Njegov mandat obeležio je početak rata klanova u Crnoj Gori, kada je u samo pet godina ubijeno preko 40 osoba. Taj mračni period ostaće upamćen i kao godine u kojima su brojne mafijaške likvidacije ostale nerešene - navode crnogorski mediji.

Prema rečima izvora, Slavko Stojanović je važio za tipičnog milogorca koji je pružao veliku podršku Milu Đukanoviću i navodno je bio neprijateljski nastrojen prema onima koji se izjašnjavaju kao Srbi u Crnoj Gori.

- Maltretirao je Srbe u Crnoj Gori, naročito prosrpske političke partije. Njegov mandat je upravo i obeležio razbijanje protesta Demokratskog fronta 2015, kada je zabeleženo brutalno ponašanje policajaca prema protestantima i pripadnicima Demokratskog fronta. Tada je pretučen Mija Martinović. Inače, povezuje se sa krijumčarenjem, švercom cigareta, a zna se ko je navodno tada vodio glavnu reč u svemu. Sumnja se da je bivši predsednik Crne Gore više od 30 godina umešan u šverc cigareta s kriminalcima i da je za to vreme zaradio enormnih milijardu evra, koje je ulagao u kupovinu nekretnina širom Evrope, u automobile, kompanije... - navodi izvor za Alo!

Optužnica za slovenačke kavčane

Za 14 pripadnika slovenačke ćelije crnogorskog  kavačkog klana proširena je optužnica, a između ostalog, terete se da su čak šest miliona evra stečenih od prodaje droge oprali kroz bitkoine! Među optuženima je i Blaž Kadivc, brat vođe klana koji se tereti za čak 73 krivična dela. Kako navode mediji iz regiona, tužilac u Sloveniji izneo je juče proširenu optužnicu protiv 14 pripadnika slovenačke ćelije kavačkog klana iz Crne Gore, tereteći ih, između ostalog, i za prikrivanje porekla novca od trgovine drogom putem kriptovaluta.

Kako se navodi u optužnici, članovi grupe su od prodaje droge zaradili više od šest miliona evra, a u ovaj prihod nije uračunat promet od prodaje hašiša i heroina. Navodi se da je prodajom bitkoina grupa pribavila protivpravnu korist od najmanje 2,2 miliona evra.

Inače, podatak da je Đukanović umešan u prljave poslove s kriminalcima potvrđuje i činjenica da je 1991. godine politički uspon započeo upravo sa švercom cigareta. Ne postoji zvanična presuda kojom bi on bio osuđen jer je uspevao da sebi obezbedi diplomatski imunitet, ali je činjenica da je italijansko tužilaštvo vodilo istragu protiv njega zbog mafijaškog udruživanja s ciljem međunarodnog šverca cigareta. Đukanović je tada bio osumnjičen i da je bio šef te organizacije. Nije poznato koliki je bio deo njegovog kolača, ali je italijanska policija procenila da je godišnja neto zarada od šverca u to vreme bila oko 450 milina evra.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading