Ubice Filipa Zeljkovića Filip Zeljković
Foto: Printscreen/MUP

Ovaj dvojac je, da podsetimo, uhapšen zbog ubistva vaterpoliste Filipa Zeljkovića (21) 15. oktobra ove godine, svog sugrađanina. Filip je ubijen na benzijskoj pumpi na palićkom putu u Subotici, a iako su brzo identifikovani, osumnjičeni su uhapšeni mesec i po dana posle ubistva.

Naime, osumnjičeni I.Č. odležao je kaznu maloletničkog zatvora u trajanju od 5 godina zbog ubistva sugrađanina Zoltana Bukovca (55) sa još dvojicom saučesnika.

- Zoltan Bukovac napadnut je, kako se ispostavilo greškom, u noći između 13. i 14. januara 2016. godine na Teslinom naselju u Subotici. Sa teškim telesnim povredama hitno je prebačen na urgenti prijem u Opštu bolnicu Subotica, isto veče je zbog težine povreda transportovan u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad. Iako se na kratko probudio iz kome, tri nedelje od napada izgubio je bitku sa životom - podseća sagovornik za medije.

Takođe, I.Č. se bavio vaterpolom dok je bio maloletnik, kao i ubijeni Filip, te se ne isključuje mogućnost da su se dobro poznavali.

Podsetimo, propadnici MUP-a intenzivno su radili na prikupljanju podataka i privođenju počinilaca ubistva Filipa Zeljkovića, a pored brojnih svedoka postoje i snimci sa nadzornih kamera sa benzinske pumpe.

- Nakon verbalne rasprave između Filipa i njegovog mlađeg brata sa jedne strane i napadača sa druge usledila je tuča, a onda i pucnjava u kojoj je ubijen mladi vaterpolista - podseća naš izvor.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading