Hapšenje UKP MUP policija
Foto: Printscreen/MUP

Posle višemesečne istrage uhapšena su četiri mladića iz Novog Sada, dok se za petim članom traga! Reč je o ekipi koja stoji iza pokušaja likvidacije navijača Partizana Miloša M. (33), koji poznat pod nadimkom Mandara!

Kako saznajemo, uhapšeni su M. P. (18), B. P. (18), L. M. (18) i M. P. (26), dok se intenzivno traga za M. Đ. (26), koji je u bekstvu.

Grupa uhapšena u Novom Sadu sumnjiči se za dva teška pokušaja ubistva. Trojica iz grupe pokušala su da ubiju navijača Partizana, ali i jednog suparnika. Sve sačekuše izveli su u novosadskom naselju Detelinara.

Osumnjičeni M. P. (18) je učestvovao u pripremi i organizaciji teškog ubistva u pokušaju Novosađanina i navijača Partizana V. K. (22). Za ovo krivično delo tereti se i tinejdžer (17), protiv koga će biti podneta krivična prijava.

Kako saznajemo, V. K. (22) je sa tri metka ranjen u koleno 24. juna ove godine usred bela dana, oko 14 sati. Pucnjava se dogodila u prolazu ispred broja 20 u Ulici Stevana Mokranjca na Detelinari.

- Ranjeni V. K. prevezen je na odeljenje reanimacije i po dolasku u bolnicu izgubio je mnogo krvi, jer je pogođen u arteriju. Brzom reakcijom lekara hitne pomoći život mu je spasen u poslednjem trenutku - navodi izvor.

OTKRIVAMO DETALJE HAPŠENJA ČETVOROČLANE EKIPE U NOVOM SADU Pucali na navijače Partizana, jedna od žrtava poznata u gradu

Foto: Društvene mreže

 

Inače, policija traga za trećim osumnjičenim M. Đ. (26). On se tereti za teško ubistvo u pokušaju Novosađanina Miloša M. Mandare (33), u martu 2022. na Detelinari. Mandara je tada primljen u bolnicu sa teškim povredama, odnosno prostrelnim ranama natkolenice i potkolenice.

Posle napada na Mandaru uhapšen je državljanin BiH Saša R. (46), koji je, osim u Miloša, pucao i u glavu njegovog psa staforda, kojeg su veterinari operisali i spasli mu život.

Ranjeni je, inače, takođe poznat kao navijač Partizana. Procesuiran je u više predmeta i osuđivan na zatvorske kazne zbog posedovanja droge, oružja i nanošenja teških povreda zbog čega je neko vreme proveo iza rešetaka. Pre ovog napada, dva puta je bio ubadan nožem i jednom je već pucano na njega.

Podsetimo, Miloš je u jutarnjim satima izveo svog psa u šetnju. Dok je stajao iza parkinga na travnjaku, dvojica mladića su ga presrela. Jedan od njih je pucao Milošu u noge, a jedan od metaka završio je u psu, koji je pokušao da zaštiti svog gazdu.  

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading