optika
Foto: Printscreen/TikTok

Tunel dug 30 metara prokopan je iz jednog stana u Podgorici do depoa Višeg suda u tom gradu pre tačno tri meseca, a nadležni i dalje ne znaju šta je zapravo odneto!

Ceo region je bio šokiran kada je 11. septembra pronađen otvor tunela u zgradi Višeg suda u Podgorici koji su slučajno otkrile radnice. U depou, pored droge, oružja, nalaze se i brojni sudski predmeti koji se odnose na vođe i pripadnike crnogorskih klanova.

Sumnja se da iza svega stoje pripadnici kavačkog klana, a među ispreturanim predmetima su oni koji se odnose na Slobodana Kašćelana, Radoja Zvicera, ali i na druge visokorangirane pripadnike kavačkog klana. Sumnja se da je plan bio upravo uništavanje dokaza i spisa kako bi se pomoglo pritvorenim, ali i odbeglim članovima kavačkog klana.

Kako navode crnogorski mediji, policija je raspisala Interpolovu međunarodnu poternicu za kopačima, među kojima su srpski državljani Milan i Veljko Marković, Dejan Jovanović, a Vladimir Erić je uhapšen u Švedskoj na aerodromu. Lisice su stavljene i crnogorskim državljanima, među kojima je i žena.

Danas tri meseca kasnije crnogorski mediji se pitaju šta se dogodilo s ovom aferom i da li je konačno utvrđeno šta fali u depou.

-  Šta je sve odneto iz depoa podgoričkog Višeg suda nije do kraja poznato ni tri meseca od kako je u centru grada otkriven tunel koji je vodio od stana zgrade u Njegoševoj 12 do sudskog depoa. Još se ne zna ni ko su nalogodavci ni finansijeri ovog kriminalnog poduhvata - navodi crnogorski portal Borba.me i dodaje:

- Popis nije sasvim okončan ni danas, otkriveno je da je iz sudskog depoa nestalo oko 20 komada oružja i neki mobilni telefoni. Podgoričko tužilaštvo koje vodi postupak slalo je urgencije da sudska komisija što pre okonča popis. Nije do kraja poznato ni ko su nalogodavci, prst sumnje uperen je prema kavačkom klanu, ali javnost do danas nije informisana je li otkriveno nešto konkretnije - navode sa lokalnih portala.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading