Slovenačka policija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U velikoj policijskoj akciji u Sloveniji privedeno je 12 osoba za koje se sumnja da su vrbovali devojke iz Srbije i BiH, a zatim ih primoravali na prostituciju i zlostavljali ih!

Ova ekipa se tereti i za druga krivična dela, među kojima je i krijumčarenje migranata i droge, a kao glavna osumnjičena, odnosno organizator prostitucije označena je Laura Teuta Kovče (44)! Ona trenutno služi zatvorsku kaznu za isto to krivično delo.

Članovi ove kriminalne organizacije, njih ukupno 27, koji su optuženi za 113 krivičnih dela, vrbovali su devojke za prostituciji, a otkrivene su ukupno 43 žrtve, najviše iz Bosne i Hercegovine i Srbije, ali bilo ih je i iz Dominikanske Republike i Slovenije. One su navodno dovedene u Sloveniju pod izgovorom da će raditi masaže.

Osumnjičeni su navodno iznajmili sobe u vili „Klara“ u ljubljanskom naselju Trnovu, gde su devojke primoravane na razne poslove, a sumnja se da su tako poslovali od 2020. do decembra ove godine.

U ovoj ekipi svako od osumnjičenih je imao svoju ulogu. Uhapšeni M. B. je  obezbezbeđivao sobe i nadgledao devojke na pomenutim lokacijama, starao se da mu one plate najmanje 60 evra po mušteriji, odnosno oko 1.800 evra mesečno od iznosa koji su zaradile od seksa.

Kako prenose mediji, istražne radnje protiv ove organizovane grupe započete su još krajem 2021, kada su se slovenačkoj policiji javile dve žrtve prostitucije.

Daljim istražnim radnjama otkriveno je da se ova banda bavila i švercom narkotika, pa je policija došla do saznanja da se među osumnjičenima nalazi i državljanin Bosne i Hercegovine (44), koji se pored droge, bavio i trgovinom ljudima i vrbovanjem žrtava u lanac prostitucije.

Kada je reč o krijumčarenju migranata, tu su, navodno, učestvovala dva državljanina Bosne i Hercegovine. Identifikovano je još najmanje sedam visokorangiranih pripadnika ove grupe, među kojima, pored državljana Slovenije, ima i državljana BiH, Severne Makedonije i Crne Gore.

Inače, jedan od glavnih članova kriminalne grupe je M. B. (65) iz Ljubljane, a njegova šefica Laura trenutno služi zatvorsku kaznu.

(E. Sadiku)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading