Nemanja Veličković
Foto: Alo/Društvene mreže

Tuga koja traje! Sveštenik Braničevske eparhije Nemanja Veličković (33) poginuo je u stravičnoj nesreći nedaleko od Batočine krajem novembra, a u udesu su povređene njegova supruga i tri ćerke! Nekoliko dana pre tragedije Veličković je na društvenim mrežama objavio tekst pod naslovom: „Šta se dešava posle smrti?“, što su mnogi protumačili kao da je predosetio tragediju!

Kako saznajemo, lančani sudar na putu Kragujevac-Batočina u mestu Botunje, na slavu Sveti Jovan Zlatousti, koja je velika slava u njegovom selu i u tom kraju.

- U lančanom sudaru jedna osoba je poginula, dok ih je šest povređeno. Među povređenima je i troje dece. Informacija o identitetu poginulog rastužila je čitav kraj. Reč je o mladom i veoma poštovanom svešteniku Nemanji Veličkoviću, a u udesu su povređeni njegova supruga i tri ćerkice. Veličković se nalazio za volanom automobila, a zasad nije poznato ko je izazvao udes - navodi izvor blizak istrazi i dodaje potresne detalje:

- Nemanja je poginuo na licu mesta, lekari su mogli samo da konstatuju smrt. Nastradao je na veliku slavu u svom selu Viteževo. Supruga i njegove ćerke zbrinute su u kragujevačkoj bolnici - tvrdi naš sagovornik.

Fotografiju nesrećnog Nemanje uz tužne vesti na društvenim mrežama objavila je i Crkva svetih apostola Petra i Pavla - Viteževo na svojoj stranici.

„Neka mu je laka crna zemlja! Neka ga Bog i anđeli čuvaju. Saučešće porodici, amin“, navodi se u objavi.

Nemanja Veličković

Društvene mreže

 

Jedan od mladića postavio je na toj stranici status koji je rasplakao ceo region: „ Naš brat u Hristu Gospodu, sveštenik Nemanja nastradao je juče u saobraćajnoj nesreći kod Kragujevca. Liturgija za upokojene i u nastavku opelo služiće se u sredu od devet sati u crkvi u Viteževu. Dođite da se pomolimo Gospodu da ga vaskrsne u poslednji dan“, navodi se u objavi.  

Ono što je mnogima privuklo pažnju jeste i jedna od poslednjih Nemanjinih objava na društvenim mrežama. Objavio je tekst pod naslovom „Šta se dešava posle smrti“, što su mnogi protumačili da je predosetio smrt.

- Kao da je predosetio! Bio je divan čovek i sveštenik, svi su ga voleli. Iz okoline je Smedereva, a završio je Bogoslovski fakultet. Trudio se oko crkve, okupljao ljude i mlade, pomagao... Ovo je velika tragedija - navodi jedan od meštana.

Inače, na njegovoj Fejsbuk stranici jedan od poznanika pokrenuo je akciju da se pomogne supruzi i deci nastradalog sveštenika.

- Poštovani sugrađani, ljudi velikog srca po ko zna koji put vas pozivamo da pomognemo našim sugrađanima, ovaj put potrebna je pomoć Heleni majci troje dece čiji muž Nemanja sveštenik pre 10 dana tragično poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Kragujevca. Ta tragična nedelja promenila je život ovoj skladnoj i harmoničnoj porodici. Ostali su bez svog tate i supruga hranioca i zaštitnika.
Helena inače požarevljanka vraća se u staru kuću u našem gradu u Ćebinoj ulici. Kuća je zidana šezdesetih godina i dosta toga na njoj je dotrajalo. Na nama je da pokušamo da što pre osposobimo kuću za stanovanje majke i njeno troje dece - navodi se na stranici.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
smiljana

17.12.2023 07:23

neverovatno..koliko je ovakvih sudbina?zasto j njena posebnija,osim da bi prikazala svu bedu spc