Korać na sahrani
Foto: Alo/Foto: Alo.rs

Filipu Koraću, desnoj ruci Luke Bojovića, koji je pre nekoliko dana iz Mađarske izručen u Francusku zbog sumnje za šverc narkotika i oružja, kao i pranja novca, preti doživotna robija!

Ime Filipa Koraća poslednjih godina često se pominjalo u Srbiji i regionu, a 3. oktobra je sve šokirala vest kada je uhapšen u Mađarskoj na osnovu francuske poternice. Kako saznajemo, on je pre nekoliko dana izručen Francuskoj u kojoj je optužen da je bio šef kriminalne grupe koja se bavila švercom droge i oružja, a koja je u toj državi prala novac. Njemu je određen pritvor i sledi mu suđenje pred sudom za organizovani kriminal u Parizu. Korać je posle hapšenja negirao krivicu!

Pariska tužiteljka Laura Bekju rekla je da je protiv Filipa Koraća i još 11 osoba u utorak podignuta optužnica od strane sudije Nacionalne nadležnosti za borbu protiv organizovanog kriminala (Junalco).

FILIPU KORAĆU PRETI DOŽIVOTNA ROBIJA Oglasila se pariska tužiteljka povodom izručenja osumnjičenog za šverc kokaina

Foto: Alo.rs

 

- Korać se tereti za organizovanje grupe čija je delatnost trgovina drogom, krivično delo za koje je propisana kazna doživotnog zatvora. Osim za uvoz i šverc droge, tereti se i za pranje novca organizovanih bandi, kao i za krivična dela u vezi sa oružjem. Određen mu je istražni zatvor - saopšteno je iz tužilaštva u Parizu.

Tužiteljka Bekju pozdravila je sudsku i policijsku saradnju sa Evrodžastom i Evropolom. Slučaj je, podsetila je, započeo dešifrovanjem komunikacija sa Skaj aplikacije, koja je bila popularna među kriminalcima i dešifrovana 2021, kao i analizom bankarskih i finansijskih kretanja.

- Predvođena posebno Centralnom kancelarijom za suzbijanje teškog finansijskog kriminala (OCRGDF), istraga je utvrdila da je srpski pojedinac, osumnjičeni Filip Korać, bio u srcu velike kriminalne grupe koja se bavila trgovinom drogom - navelo je tužilaštvo u oktobru.

Inače, pored Francuske, Filipa Koraća potražuje i Bosna i Hercegovina zbog istog krivičnog dela - trgovine drogom. Takođe, prošle godine je bio osuđen i u Hrvatskoj zbog falsifikovanja isprava. Srbija ga ne potražuje i ne postoji nijedna poternica za njim koja je raspisana u našoj zemlji.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
СуперДрава

17.12.2023 00:46

Иии,шта ћемо сад?