Tutin
Foto: Tanjug/Tanjug

Tragedija! Trudnica Milena F. (32) je poginula, dok su njen suprug Nikola i četvorogodišnji dečak povređeni u stravičnoj nesreći kod Tutina! Porodica iz Crne Gore je svojim automobilom sletela u kanjon Ibra dubok 150 metara, zbog čega je organizovana opasna akcija izvlačenja vozila i ljudi!

Kako saznajemo, tragedija se dogodila u petak u večernjim satima kod sela Batrage na magistralnom putu koji od Tutina vodi ka Crnoj Gori i graničnom prelazu Mehov krš. Automobil BMW u kojem je bila tročlana porodica sleteo je s puta u kanjon dubok 150 metara odmah po izlasku iz tunela.

- Na izlasku iz tunela nalazi se oštra krivina, a sumnja se da je vozač nastavio pravo i survao se u dubok kanjon. Reč je stravično strmom terenu, a tunel se nalazi na brdu - kaže jedan od meštana za Alo!.

Tutin

Alo/ M. J.

 

Pripadnici Policijske uprave iz Novog Pazara munjevito su reagovali i zajedno s vatrogascima najpre su iz vozila izvukli dete staro svega četiri godine.

- Dete i otac predati su lekarima Hitne pomoći i odmah su transportovani u bolnicu gde im je ukazana lekarska pomoć. Otac je zadobio teže povrede, a dečak je dobro. Nažalost, kada je Milena, majka dečaka izvučena, već je bila mrtva - kazao je za Alo! izvor iz istrage.

Otac i mališan zadržani u bolnici

Kako saznajemo, povređeni Nikola i njegov četvorogodišnji sin transportovani su u OB Novi Pazar.

- Zbrinuti su na odeljenju hirurgije i njihovo stanje je stabilno. Urađena je kompletna dijagnostika i oni će, kako nam je rečeno, još neko vreme provesti u bolnici - navodi izvor.

Razlozi zbog kojih je vozilo sletelo u kanjon još uvek nisu poznati. Policija je, odmah po saznanju da se nesreća dogodila, poslala raspoložive snage iz Novog Pazara i Tutina, među kojima su bili i vatrogasci spasioci.

Teren je bio nepristupačan, a do dna kanjona ne postoji ni staza, pa su policajci i vatrogasci do ove porodice došli uz pomoć sajli i konopaca.

- Spustili su se do vozila iz kojeg su najpre izvukli dete koje su policajci i vatrogasci na rukama i uz pomoć pojasa podigli do magistrale. Duvao je jak vetar, u jednom trenutku počeo je da pada sneg. Sve je to otežavalo akciju spasavanja, ali su policajci i vatrogasci lavovskom borbom uspeli da izvuku muškarca i ženu iz smrskanog vozila. Nažalost, žena je nastradala na licu mesta - kazao je za Alo! jedan od očevidaca.

Policajcima i vatrogascima u izvlačenju putnika pomagali su i radnici firme „Novi Pazar put“.

Kako nezvanično saznajemo, nastradala trudnica rodom je iz Merošine kod Niša, a sa suprugom, koji je iz Crne Gore, i detetom živela je u Tivtu. Oni su, kako se pretpostavlja, prethodnih nekoliko dana boravili u Srbiji, a zatim su krenuli nazad u Crnu Goru.

 (M. J.)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading