Hitna pomoć
Foto: Printscreen/Foto: RINA, Ilustracija

Kobne večeri u utorak dvojica drugara vozila su se „pežoom“ na putu iz Čonoplje ka Somboru.

Prema prvim informacijama, odjednom je vozač automobila (19) izgubio kontrolu nad volanom, sleteo sa kolovoza i udario u drvo pored puta.

- Vozilo je bilo potpuno smrskano. Ubrzo su stigli vatrogasci koji su sekli kola kako bi izvukli tinejdžere. Lekari su odmah pokušali da reanimiraju suvozača, ali mu nije bilo spasa. Vozač je prevezen u bolnicu sa teškim povredama i lekari se bore za njegov život - navodi jedan od vozača koji su se našli na licu mesta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Povređeni mladić je imao probnu dozvolu, ali se sumnja da je vozio neprilagođenom brzinom, kao i da su uslovi na putu bili loši.

- Udar u drvo je bio jak, verovatno od prevelike brzine. Osim toga, bilo je maglovito, a put je bio pun blata jer su okolo njive do kojih se voze traktori. Sve to je zahtevno i za iskusnog vozača, a kamoli za nekog sa probnom dozvolom - navodi očevidac.

Za manje od 24 sata život je izgubio još jedan tinejdžer, koji je, takođe, imao 18 godina.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Prema prvim informacijama, vozač (18) „renoa klio“ sudario se sa autobusom kod sela Pakovraće.

Prednji deo vozila je završio potpuno smrskan i momku nije bilo spasa, dok je njegov suvozač prevezen u bolnicu sa povredama.

Treća tragedija desila se u sredu, kada je stradao jedan muškarac (44) na putu prema Iriškom vencu, kod Sremske Kamenice.

Prema nezvaničnim informacijama, do tragedije je došlo kada je automobil za čijim je volanom bio stradali krenuo u krivini da pretiče kamion sa prikolicom.

- Počeo je da ga obilazi, ali kada su došli do suženja, isti kamion je u punoj brzini naleteo na automobil. Od siline udarca auto je naleteo na brdo pored puta i ispao mu je ceo motor. Nesrećni vozač je stradao na licu mesta - ispričao je jedan svedok za medije.

Trke na mestu nesreće

Jedan vozač objasnio je na društvenim mrežama kakvo je stanje puta kod mesta tragedije na kojem je poginuo doktor.

- Ovaj potez ima pravac od nekih 200, 300 metara i u jednom delu je dozvoljeno preticanje. Ali ima tako mnogo teretnog i automobilskog saobraćaja da je retko kada zaista moguće preticanje. Često se stvaraju kolone sve do početka uspona za Iriški venac. Tada kreću preticanja i trke kao na reliju jer vozači postanu nervozni zbog vožnje u koloni iza teretnog vozila - objašnjava ovaj vozač.

 

Kako je dodao, vozilo poginulog čoveka je bilo toliko slupano da su vatrogasci morali da ga seku kako bi izvukli njegovo telo.

Vozač kamiona prošao je sa lakšim povredama.

Na Instagram stranici 192 osvanula je i fotografija stravične nesreće ispod koje su se nizali i komentari građana, među kojima je jedan korisnik naglasio da je stradao doktor, otac tri devojčice.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading