hitna pomoć
Foto: Alo/Printscreen

- Sanja se nikad prema deci nije ponašala kao majka. Tukla ih je, bacala na pod. Nikad o njima nije vodila računa. Upozoravala sam njenog supruga Ljubu da sa njom nije sve u redu i da treba da ide na lečenje, ali je on govorio da je ona samo malo čudna i da je sa njom sve u redu - rekla je  tada za medije Ružica Z., koja je čuvala decu nekoliko meseci.

Ljuba je tog dana decu doveo decu iz vrtića, a zatim oko 16 sati otišao na posao, pa na trening, pošto se bavio atletikom. Šta se dešavalo u stanu, posle njegovog odlaska, niko pouzdano nije mogao da tvrdi. Sumnjalo se da je Sanja popila oko pola litra rakije kao i nekoliko pilula jakih antidepresiva, koji su pronađeni u njenoj tašni. Sumnja se da je decu zadavila na krevetu, a zatim je oko 17.20 sati pozvala policiju i rekla da su deca pala sa stola i tako nastradala.

U momentu kad su posle zločina Sanju policajci odvodili u stanicu, kako su ispričale komšije, ona se smejala.

Svedoci su kasnije objašnjavali da se Sanja nikad prema deci nije ponašala kao majka. Tukla ih je, bacala na pod. Nikad o njima nije vodila računa.

- Sanja i Ljuba su se venčali dan pred početak rata 1999. godine. On predaje fizičko vaspitanje u osnovnoj školi, veliki je sportista, maratonac, i tu smo se upoznali i sprijateljili. Ima veliki broj osvojenih nagrada na sportskim takmičenjima. Sanja je završila Filozofski fakultet u Beogradu, ali je bila psihički nestabilna. Često je napuštala muža i decu i odlazila kod roditelja pod Avalom. Znala je da ne dolazi po nekoliko meseci, pa da se vrati, bude tu nekoliko sati i ponovo ode - pričali su njihovi kumovi.

Poslednji put je otišla pre mesec i po i vratila se nekoliko dana pre ubistva. Na dan zločina, porodica je skoro ceo dan bila zajedno dok Ljuba nije otišao da održi trening košarkaške sekcije u školi. 

Prema nezvaničnim saznanjima, Sanja je ispričala da je kobnog popodneva popila pet miligrama 'bensedina', te da je počela da davi dečaka i devojčicu, i tako ih ubila. U vreme zločina u stanu nije bio Ljuba , Sanjin suprug i otac Jelisavete i Mihajla, inače profesor fizičkog vaspitanja . Zbog vidnih povreda na deci, policija je isto veče privela Sanju dok rezultati obdukcije ne budu gotovi i dok se ne utvrdi tačan uzrok smrti. Sanja je u prvoj izjavi policiji tvrdila da su se Jelisaveta i Mihajlo igrali u stanu, pali sa stola i preminuli.

Na kraju, beogradski tadašnji Okružni sud izrekao je 5. maja 2003. meru obaveznog psihijatrijskog lečenja u zatvorenoj ustanovi majci ubici. Sud je utvrdio da je u neuračunljivom stanju ubila decu i da boluje od šizofrenije. 

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading