Olga Stefanović
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/Printscreen

Telo Olge Stefanović (65), koja je nestala 5.januara, na Novom Beogradu, a za kojom se tragalo 12 dana, pronađeno je u napuštenom tunelu u Železniku, na dubini od 1,2 kilometra. Tužnu vest za portal Alo.rs potvrdila je njena ćerka Dragana koja je istakla, da je do saznanja da je njena majka mrtva, gajila nadu, da će je pronaći živu.

U razgovoru za naš portal ona je istakla da su Olgu pronašli radnici koji obavljaju poslove u tunelu, kada su u jednom trenutku ugledali telo koje leži na zemlji.


- Mamino telo nije oskrnavljeno. I ako su je pronašli nažalost mrtvu, uteha mi je sa neke strane da imam priliku da je sahranim. Koliko samo takvih slučajeva ima, porodice nikada ne nađu telo. Mama je bila požrtvovana osoba, ali eto šta se desi. Ona ima brata i sestru, koji su veoma, kao i mi sve teško podneli. Nadali su se do poslednjeg dana - kaže neutešna ćerka i dodaje:

- Ona je iz kuće izašla kada je napolju bilo 13 stepeni. Obukla je kožnu jaknu i duksericu. Sela je najverovatnije na autobus koji se nalazi u blizini naše zgrade, i tako se odvezla do Vidikovca. Tamo je, verovatno, sela u drugi prevoza i tako stigla do Železnika. Ona nema poznanika u tom delu grada, zalutala je tamo. Koliko je dugo tu bila, niko ne zna, niti da li je u međuvremenu išla na neku drugu lokaciju - priča ćerka Dragana.

Kako ističe njena ćerka, Olga je preminula od smrzavanja.

- Prethodnih dana temperature su bile niske, verovatno je preminula od hladnoće. Pored njenog tela, pronađeni su njeni lični predmeti, ali i jabuka koja joj se nalazila u ruci. Drago mi je da je neko imao razumevanja, i da je mami dao nešto da pojede. Mi smo sa prijateljima i poznanicima pretraživali taj teren, ali nikada nismo ušli u taj tunel. Nismo ni pomislili da bi mogla biti tu, ali eto... Da smo ušli...

Podsetimo, Olga je kada je izašla iz kuće put viđena u Vinogradarskoj ulici, saopštila je tada porodica. Nesrećna žena bolovala je od demencije, a građani su kazali porodici da su je poslednji put videli u prevozu na Železniku, daleko od svoje kuće.

Sahrana preminule Olge biće na groblju na Bežanijskoj kosi.

- Sahranićemo mamu, 24. januara, na groblju u blizini naše kuće – zaključuje naša sagovornica.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading