Crna Gora
Foto: Alo/Foto: RINA

Horor kakav se ne pamti! Penzionisani policajac Marko D. (52) iz Podgorice ubio je hicima iz pištolja najpre svoju suprugu Veru D. (50), zatim njihovog sina Đ. O. (13), a potom je izvršio samoubistvo! Sumnja se da je penzionisani policajac to učinio zbog sina koji je bilo jako bolestan i da bi im „prekratio muke“, što je izazvalo veliki šok u Crnoj Gori! Krvavi pir je preživela samo njegova ćerka, koja je, navodno, pobegla iz kuće kroz prozor u pidžami!

Kako saznajemo, stravičan zločin se dogodio u petak uveče oko ponoći u Trebinjskoj ulici u podgoričkom naselju Tološi, kada su u stanu pronađena tri tela u lokvi krvi, a među njima je bio i dečak od svega 13 godina. Ubrzo je utvrđeno da je reč o porodičnom masakru. Penzionisani policajac Marko D. je navodno usmrtio svoju suprugu, sina, a zatim je pucao sebi u glavu. Navodno je svemu prisustvovala njegova ćerka, koja je uspela da izbegne krvoproliće.

 

Ubijena poznata profesorka književnosti

Vera D. koju je ubio njen suprug bivši policajac M. D., profesorka je crnogorskoj jezika i književnosti, a na društvenim mrežama je opisuju kao jednog od najboljih prosvetnih radnika kojeg su ikada upoznali.

- Predavala je crnogorski u OŠ „Sutjeska“ u Podgorici, a kako se navodi na društvenim mrežama, bila je među omiljenim profesorima i pamte je kao uvek nasmejanu. Deca su je obožavala.

- „Ovakve tragedije ne smeju više da se dešavaju. Bila je omiljena profesorka i koleginica. Neka počiva u miru“, navodi se na Instagramu.

 

Uprava policije Crne Gore trenutno sumnja da je motiv za izvršenje ovog zločina „akumulirano stanje uzrokovano zdravstvenim problemima člana porodice, dečaka koji je tragično preminuo“.

- Navodno je odlučio da prekrati muke detetu koje je bilo ozbiljno bolesno, pa je odlučio da pobije celu porodicu. Ovaj slučaj šokirao je Podgoricu i izazvao zgražavanje - navodi izvor blizak istrazi.

Dvostruko ubistvo i samoubistvo izvršeno je vatrenim oružjem, koje je bilo u legalnom posedu Marka D.

Crna Gora

Foto: RINA

 

- Prema zasad raspoloživim informacijama, pištolj koji je korišćen kao sredstvo izvršenja ovog dela je bio u privatnom posedu. Na licu mesta su pronađena još dva komada vatrenog oružja za koja će pripadnici policije utvrditi da li su bila u legalnom posedu - saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Podatak da je ćerka bila očevidac ubistva crnogorska Uprava policije još nije potvrdila u svom saopštenju.

Ubica bio nagrađen pre šest godina zbog herojskog čina

 

O Marku D. su brujali lokalni mediji pre šest godina zbog njegovog herojskog čina. Naime, bio je ranjen dok je pokušavao da spreči lopova da opljačka ženu nasred Podgorice. Razbojnik je nasrnuo na njega i nožem ga ubo u nogu, zbog čega je kasnije i bio nagrađen.

- M. D. nije bio na dužnosti kada je pokušao da sustigne D. P., a svojim postupkom pokazao je izuzetnu ličnu i profesionalnu hrabrost jer je pokušao da uhvati počinioca i vrati oštećenoj novčanik od čoveka  koji je imao nož i koji ga je potom povredio - istakli su tada iz Uprave policije.

- Devojčica je navodno pobegla tako što je iskočila kroz prozor u pidžami - navodi izvor blizak istrazi.

Nakon nezapamćenog porodičnog zločina u podgoričkom naselju zavladao je muk. Ulica je bila pusta, a patrola podgoričke policije još uvek dežura ispred stana.

- Čule su se buka i svađa iz njihovog stana, a potom i pucnji, ali nismo ni pomišljali da se desila ovakva tragedija. Ovo je nezapamćeno, ne možemo sebi da dođemo čitavo jutro. Bili su normalna porodica, on policajac u penziji, a žena prosvetni radnik. Imali su možda problema, ali ništa ne može da bude razlog ovog užasa koji se dogodio - kažu za RINU komšije.

Komšije za Alo! kažu da su čuli najpre svađu između supružnika, a zatim i zapomaganje dece, a zatim i pucnje.

- Pričaju da je to učinio zbog bolesti deteta! To nije opravdanje… to je monstruozni čin, da pobiješ celu porodicu zbog problema - kaže jedna meštanka. Utvrđuju se okolnosti tragedije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading