DANAS PRESUDA JASMINI KOJA JE UBILA MUŽA Prvo je dobila tri godine zatvora, a sada joj sledi nova kazna
Foto: Facebook

Pri prvom izricanju presude, sud je odbacio kvalifikaciju krivičnog dela kao ubistva koju je dalo tužilaštvo, ali i predlog branioca da bude osuđena za tešku telesnu povredu na mah sa smrtnim ishodom i osudio Jasminu za ubistvo na mah.

Ipak, Apelacioni sud je presudu vratio na ponovno odlučivanje uz obrazloženje da u tekstu presude nije objašnjeno na koji način je Milorad Jasminu doveo u stanje jake razdraženosti.

Zbog toga je danas suđenje ponovljeno, a kako je problem koji je uvideo Apelacioni sud bio u tekstu presude, ponovljeno suđenje održano je u jednom ročištu.

Na tom suđenju tužilac je istakao da tužilaštvo i dalje ostaje pri tome da je Jasmina počinila ubistvo, a punomoćnica oštećenih navela je da nisu ostvareni uslovi za privilegovan oblik ubistva, odnosno kvalifikaciju krivičnog dela kao ubistva na mah.

- Predlažem da se okrivljena ponovo sasluša, kao i njen sin Nikola na okolnosti koje su dovele do kritičnog događaja. Nisu ostvareni uslovi za privilegovan oblik ubistva osim tog afektivnog stanja, a nije utvrđeno da okrivljena u to stanje nije dovedena svojim krivicom. Treba je oglasiti krivom za delo koje joj se optužnicom stavlja na teret, a to je ubistvo - rekla je.

Bajović je rekla da ostaje pri svojoj odbrani, a sudija je odbacila predlog da njen najmlađi sin bude ponovo saslušan.

DANAS PRESUDA JASMINI KOJA JE UBILA MUŽA Prvo je dobila tri godine zatvora, a sada joj sledi nova kazna

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

Kazna za ubistvo na mah je od dve do osam godina zatvora.

- Ne znam šta je na kraju puklo u meni. Provocirao me je i rekla sam mu da prestane. Imala sam veliki, crni, kuhinjski nož u ruci, više ne znam ni odakle sam ga uzela. On je krenuo ka meni da me udari, uhvatio me je za vrat. Sklonila sam mu ruku i lupio mi je šamar. Refleksno sam reagovala, podigla ruku i ubola ga jednom u grudi - rekla je Jasmina pri prvobitnom iznošenju odbrane pred sudom.

Ona je, tokom iznošenja odbrane, objasnila da je kobnog dana pre podne radila kućne poslove, a da je Milorad između devet i deset sati otišao negde, kao i da je "imao običaj da ode i ne javi se", a da se oko pet sati posle podne vratio pijan.

- U kući smo bili najmlađi sin Nikola i ja. Počeo je da se svađa, da me vređa, da govori se švalerišem sa doktorom koji me leči. Dok sam čučeći lepila tapete u hodniku, on me je ošamario, a kad sam ustala udario me je još dva puta. Nikola ga je sklonio od mene i odveo u dnevni boravak - ispričala je tada.

Jasmina je rekla da je Milorad izašao i iz sobe nastavio da je vređa i da je ona ušla i rekla mu da hoće da se razvede.

- Nikola nas je opet razdvojio i ja sam otišla u kuhinju da spremim sinu da jede. Uzela sam nož iz fioke da isečem hleb, a muž me je i dalje provocirao iz sobe. Ušla sam tamo, ne znam zašto, možda mahinalno, nisam htela nešto tako da uradim.

Ona je tada ispričala i da su sin i ona Miloradu stavili peškir na ranu i da su krenuli da ga stave u automobil jer nije bilo Hitne pomoći, ali da je tada Hitna pomoć došla, a ona je uhapšena. Ispričala je i da ju je Milorad godinama maltretirao.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading