Bjelica
Foto: Printscreen/Printscreen

Bivši fudbaler Crvene zvezde Nikola Petković prekjuče je nasrnuo makazama na košarkaša Crvene Zvezde Nemanju Bjelicu u igraonici u centru Beograda, koja je bila puna dece. Incident se dogodio u subotu,  3. februara, u tržnom centru „Galerija“, kada je Petković verbalno, a potom  sa makazama u ruci prišao Bjelici rekavši da će mu ugroziti život, a potom zapretio i članovima njegove porodice.

Na internetu je osvanuo snimak na kojem se vidi momenat kada Petković uzima makaze i kreće prema košarkašu. Vidi se kako prilazi stolu Nemanje Bjelice i obraća mu se dok on sedi sam. Na snimku se čuje da mu je prilikom napada rekao: „Iseliću te ja u Pregrevicu!“

Bjelica: Neću iznositi detalje zbog dece!

Nemanja Bjelica se za medije oglasio putem dvojih advokata.

- Nemanja Bjelica je događaju koji se odigrao 3.2.2024. u dečjoj igraonici obavestio nadležne državne organe, koji su nakon toga postupali u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima i utvrdili da su ispunjeni zakonski uslovi za krivično gonjenje počinioca. Imajući u vidu da je postupak već pokrenut Nemanja Bjelica će prepustiti državnim organima da nastave da neometano svoj rad i utvrđujuju činjenice. Zbog potrebe da zaštiti privatnost, mir i spokojstvo svoje maloletne dece neće iznositi detalje u javnost i moli medije da imaju razumevanja i da poštuju ovu njegovu želju - piše u saopštenju.

Sukob ovih sportista navodno datira odranije, a kako se priča u njima bliskim krugovima, razlog je ljubavne prirode.

- Nikola Petković živi sa suprugom Nemanje Bjelice, koja se od Bjelice razvodi. Netrpeljivost između njih dvojice navodno je počela nakon što je još uvek zakonita supruga Nikole Bjelice počela da se zabavlja sa fudbalerom Petkovićem, a kulminirala je susretom u igraonici. Naime, navodno kada su Petković i Bjeličina supruga krenuli u vezu, košarkaš je optuživao fudbalera da mu se brak raspada zbog njega, te je došlo do sukoba - navodi izvor.
 

 

Međutim, Petković je izneo šokantne tvrdnje za medije da Bjelici brak nije u krizi zbog njega, već zbog toga što je košarkaš navodno bio u vezi sa svojom kumom Mirjanom Lešić.

Petković je u svom prvom oglašavanju u sve upleo i Bjeličinog kuma, košarkaša Savu Lešića.

„Oni se ne razvode zbog mene, već zbog toga što je bio u emotivnoj vezi sa svojom kumom Majom Lešić, ženom svog najboljeg druga i kuma Save Lešića“, napisao je Petković u saopštenju u kom je izneo svoju verziju priče.

Ubrzo nakon saopštenja Nikole Petkovića oglasio se Lešić i poručio:

- Bože sačuvaj! Zatečen sam stvarno. Ne mogu da poverujem. Evo od vas prvi put čujem za tako nešto. Ne znam stvarno odakle Petkoviću ideja i potreba da spominje mene i moju porodicu. To su takve gluposti i neistine. Bože sačuvaj! Priča da Nemanja i ja nismo dobri, tu nema jedne jedine reči istine - rekao je Lešić za beogradske medije, i dodao:

- Ali stvarno, bože sačuvaj. Ja i dalje ne verujem šta sam čuo i pročitao. Moraću da popričam s Petkovićem da mi objasni odakle mu potreba da moju porodicu spominje takvim neistinama. Ne znam šta bih vam više rekao, kad nemam o čemu da pričam jer to nije istina - rekao je za medije Lešić.

Redakcija Alo! kontaktirala je juče Nemanju Bjelicu, kako bismo dobili komentar od njega, međutim, nije nam odgovarao do zaključenja ovog izdanja.

Inače, Petković je u subotu odmah po izlasku iz pritvora na svom Instagramu objavio selfi! Slikao se u liftu da bi svima stavio do znanja da je na slobodi. Tužilaštvo je najavilo da će se žaliti na odluku sudije za prethodni postupak, koji je Petkovića pustio da se brani sa slobode. Prema saopštenju tužilaštva, bivši fudbaler je u prisustvu branioca izneo odbranu i negirao navode krivične prijave. U daljem toku dokaznog postupka tužilaštvo će, kako se navodi u saopštenju, ispitati Bjelicu i druge potencijalne svedoke i pribaviti snimke sa sigurnosnih kamera. Posle izvođenja svih dokaza biće doneta odluka o daljem postupanju.

Šampion NBA lige

Nemanja Bjelica, zvani Beli, bio je 2009. izabran za najboljeg sportistu Sportskog društva Crvena zvezda. Izabran je 2010. u drugoj rundi NBA drafta kao ukupno 35. pik. Osvojio je titulu šampiona NBA lige u sezoni 2021/22. s ekipom Golden Stejt voriorsa. Prethodno je u Americi igrao za Minesotu, Sakramento i Majami. U crveno-belom dresu odigrao je 101 zvaničnu utakmicu i postigao 850 poena. U julu 2013. je potpisao trogodišnji ugovor s Fenerbahčeom, koji je trenirao trofejni srpski trener Željko Obradović. Proglašen je za najkorisnijeg igrača Evrolige 2015. godine, a ujedno je bio i član najbolje petorke ovog takmičenja.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading