Roditelji Adriane Dukić
Foto: Alo/Alo

Na početku suđenja zastupnica porodice Dukić postavila je pitanje da li je Vladimir Kecmanović služio vojsku i zašto nije. Takođe, postavila je pitanje kako je dobio dozvolu za posedovanje oružja, te je zatražila da joj se dostavi njegova medicinska dokumentacija. Postavila je i pitanje da li je prošao obuku. 

Otac ubijene devojčice je tokom svog svedočenja ispričao sve o svojoj porodičnoj situaciji i kako su se preselili u Beograd. Tokom izlaganja je naveo i da je su veoma vezani za Srbiju i da su mu deca bila patrijahalno vaspitana. On je istakao i da je on ostao bez oca kada je imao15 godina. Rekao je da decu nije puštao samu da idu dok su boravili u Francuskoj ali po povratku u Srbiju je bio sretan. Kobnog dana je vozio ćerku za koju je rekao da je bila stub porodice, leptir koji je pazio brata. To jutro se otac zahvaljivao Bogu što su živi i zdravi. Otac je istakao da mu se ćerka nije nikada žalila. Ceo život mu se, kako je rekao, srušio 3. maja oko 8.45 dok je bio na gradilištu u Pančevu. Tada mu je javljeno da se dogodila pucnjava i da on nije ništa znao ko je sve nastradao. Stigao je u roku od 10 minuta ali niko mu u tom trenutku nije mogao da da informaciju šta se dešava. Adrianin telefon je bio isklučen, a razredna se nije javljala.    

- Tada mi je život stao. Ja sam krv što sam se vratio, taj dečak je za samo dva minuta poništio živote dece. To jutro ću pamtiti, jer mi je ćerka bila izuzetno vesela i ta scena mi ne izbija iz glave - rekao je Adrianin otac.

Paralelno sa ovim postupkom, održavaju se još dva parnična suđenja. U drugom postupku, tužbu su podneli ukupno 27 članova porodica ostale ubijene dece, kao i čuvara škole Dragana.

Parnični postupak porodice Dukić je odvojen od ostalih, s obzirom na to da su oni prvi podneli predlog za određivanje privremene mere. U odnosu na njihov zahtev, doneto je rešenje zabrane otuđenja imovine Miljane Kecmanović, što ih je zakonski obavezalo da u roku od 30 dana podnesu tužbu. Ova tehnička procedura rezultirala je odvojenim suđenjem.

Na samom početku suđenja, zatraženo je veštačenje cele porodice Kecmanović kako bi se utvrdili odnosi unutar porodice, s obzirom na sumnje u "rđave navike".

Važno je napomenuti da je jedan od tuženih i sam maloletni dečak, iako je to neobično u parničnom postupku. Međutim, u krivičnom postupku, on nije tužen jer u trenutku izvršenja krivičnog dela nije imao 14 godina i nije krivično odgovoran.

MIHAJLO ŽILOVIĆ

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading