Mika Aleksić
Foto: Alo/TANJUG/ JAROSLAV PAP

Zbog odsustva Aleksića, optuženog za silovanje i seksualno zlostavljanje više učenica u njegovoj školi glume, sudija je odložio suđenje za 20. mart, a planirano je da tada svedoči glumica J. V.

Prethodno su advokati obe strane vodili burnu raspravu.

Aleksićev advokat Zoran Jakovljević rekao je u svom izlaganju da Mika nije mogao da dođe na sud zbog pogoršanog zdravstvenog stanja.

- Odbrana je već ukazivala na njegovo teško zdravstveno stanje. Sada, nažalost, zbog toga nije bio u stanju da dođe na suđenje. Nedavno je imao dve hirurške intervencije, jako teške. Poslednja je bila 12. januara, dostavio sam sve izveštaje. Sudu iznosim molbu da se sledeći pretres zakaže za maj, jer bi tada moj branjenik mogao da prisustvuje. Ne bih spominjao dijagnoze jer sada čekamo da mu se odredi onkološka terapija i da kardiolog iznese svoje mišljenje - naglasio je Jakovljević.

Zamenica Višeg javnog tužilaštva (VJT) burno je reagovala na ovaj predlog odbrane.

Milena Radulović

Vladimir Marković

 

Mileni smešna molba Mikinog advokata

U sudnici se juče pojavila i glumica Milena Radulović, koja je na prethodnom pretresu završila sa svojim svedočenjem. Došla je da pruži podršku koleginicama koje još nisu dale iskaz. Sedela je zajedno s njima, a kada je Zoran Jakovljević govorio o zdravstvenom stanju svog branjenika „molim vas da za života ovog čoveka završimo ovaj krivični postupak”, ona se na reči „za života“ nasmejala.

- Mi ne vidimo kada je došlo do promena zdravstvenog stanja. Tužilaštvo predlaže da se unajmi medicinski veštak, koji je jedini koji može sve to da utvrdi. Protivim se odlaganju procesa za maj. Branilac na sve načine pokušava da odloži postupak. Nalaz o zdravstvenom stanju okrivljenog može da dostavi samo veštak, a ne njegov branilac. Veštak može da odradi analize i psihičkog i fizičkog stanja optuženog, i samo tako ćemo znati da li je sposoban da prisustvuje suđenju - rekla je zastupnica VJT.

Sudija je na to odgovorio da su zdravstveni nalazi dostavljeni ranije, a da je predlog o veštaku ozbiljan i da će biti uzet u razmatranje.

Za reč se javio i Jugoslav Tintor, punomoćnik Milene Radulović, koji se takođe usprotivio zahtevu Aleksićevog branioca Zorana Jakovljevića dovodeći u pitanje njegove tvrdnje.

- Advokat odbrane želi da predstavi zdravstveno stanje okrivljenog težim nego što jeste. Opet je reč o čistom prolongiranju procesa - naglasio je Tintor.

mika aleksić

TANJUG/ JAROSLAV PAP

 

Mikin advokat je tada planuo i povišenim tonom istakao da ne odugovlači proces.

- Odbijam optužbe o prolongiranju. Uvek smo se odazivali sudu za sve što treba. Molim vas da za života ovog čoveka završimo ovaj krivični postupak. Tokom ovog sudskog procesa njemu se stanje još više pogoršalo. Fizički nije u stanju sada da dolazi. Isečen je na dve operacije, budite malo ljudi - zaključio je Jakovljević.

Aleksić je optužen da je više puta silovao četiri svoje učenice, koje su u tom trenutku bile maloletne.

Prema optužnici, on se tereti i da je nad tri devojke izvršio nedozvoljene polne radnje zloupotrebom svog položaja - svoje pozicije nastavnika glume. Prva koja je skupila hrabrost i prijavila silovanje i zlostavljanje policiji bila je glumica Milena Radulović, u januaru 2021, a potom je to uradilo još šest devojaka.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading