Savić
Foto: Printscreen/Printscreen

Kako saznajemo, poznati MMA borac radio je kao obezbeđenje u jednom ugostiteljskom objektu u Dobračinoj ulici na Dorćolu, a kobne večeri napadač ga je, navodno, čekao ispred jednog restorana gde je Stefan otišao sa društvom da jede.

- Svedoci koji su bili sa Stefanom u društvu kažu da je on završavao smenu i da se dogovorio sa drugarima da idu u obližnji restoran da jedu. Tada ga je napolje pozvao neki mladić, a njegov drug S. M. je potrčao za njim da ga brani - objašnjava za Alo! izvor blizak slučaju.

Stefan Savić

Printscreen/Instagram

 

Kako dalje navodi naš sagovornik, ubrzo je ispred ugostiteljskog objekta došlo do žestoke rasprave.

Koriste noževe zbog manje kazne

Kako objašnjava naš izvor iz policijskih krugova, u poslednje vreme lica iz kriminalnog miljea u obračune idu s noževima, vodeći se činjenicom da ako budu uhvaćeni s hladnim oružjem, dobiće manju kaznu nego ako im pronađu pištolj.

- Zbog toga su sve češći napadi noževima među žestokim momcima. Ako im neko pronađe nož, dobiće prekršajnu, dok je za pištolj mnogo stroža kazna - navodi izvor.

- Nepoznati muškarac počeo je da psuje Stefana, a zatim ga je napao. Došlo je do žestokog obračuna. Napadač je izvadio nož i ubo je Stefana u pazuh nedaleko od srca. Počeo je obilno da krvari. Stefanov drug je dotrčao i pokušao da ga spase, ali je napadač i njega ranio u butinu i u grudi. Napadač je odmah otrčao sa lica mesta i ostavio ranjene momke na ulici - navodi izvor.

Ubrzo su na lice mesta stigli policija i Hitna pomoć, koji su zbrinuli dvojicu mladića, ali je MMA borac preminuo u Urgentnom centru, dok je S. M. u stabilnom stanju.

Policija je odmah pokrenula akciju „Vihor 3“ kako bi pronašli osumnjičenog.

Stefan Savić

Printscreen/Instagram

 

Ispituje se i sumnja da je napadač imao pomagača, a jedan automobil, koji je bio parkiran u obližnjoj Dunavskoj ulici, odnet je na ispitivanje.

Policijski službenici prečešljali su ceo kraj oko mesta zločina kako bi pronašli tragove osumnjičenog i snimke nadzornih kamera, koji će im pomoći u otkrivanju ubice.

Radnik jedne obližnje firme izjavio je za medije da nije video krvavi sukob.

- Stražar sam i te večeri sam bio u smeni. Video sam neku gužvu na uglu, ali isprva nisam shvatio o čemu se radi. Kada sam prišao malo bliže, video sam Hitnu i policiju, sve je bilo blokirano. Među okupljenima čuo sam da je neki mladić izboden u srce nakon što ga je drugi jurio niz Dobračinu ulicu. Navodno, imali su prethodno neki sukob i ovaj ga je uz neke psovke izbo - ispričao je radnik obezbeđenja.

Stefan: Ulica je opasnija od sporta

U jednom od sportskih intervjua ubijeni Stefan pričao je kako je imao probleme u školi, a da je borilačkim veštinama počeo da se bavi sa 14 godina.

Stefan Savić

Printscreen/Instagram

 

- Nešto se zakačim u školi i kažem: „Pa šta je ovo? Neću da radim ovo!“. Odem na boks, završim sa tim problemom u školi, i onda odem kod Ćose i ostanem kod njega, i tu sam od 2014. godine - govorio je pre samo tri meseca o početku svoje karijere u MMA timu „Eklektik“ gde je trenirao kod Borislava Ćosića.

Govorio je i o prednostima koje sport nosi sa sobom.

- Da nisam tu, verovatno da bih radio nešto, motao bih se tu po gradu. Ulica je opasnija od sporta, ipak ovde postoji sudija - pričao je Stefan.

Prema našim nezvaničnim informacijama, kriminalistički inspektori koji rade na rasvetljavanju Stefanovog ubistva ispituju i mogućnost da je u pitanju sukob oko neraščišćenih računa u trgovini narkoticima.

Stefan Savić bio je reprezentativac Srbije u amaterskom MMA, u kojem je u novembru prošle godine na Svetskom prvenstvu osvojio bronzanu medalju u Tirani.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading