Martina Petrović Suvajdžić
Foto: Alo/Fejsbuk

Kako saznajemo, Lav je poreklom iz Vranja ali posle svađe sa ocem promenio je ime i prezime. Prezime  koje je uzeo je devojačko od njegove babe po majci  a ime je uzeo po slobodnom izboru. Poznanici su za Lava rekli da je bio elokventan i obrazovan ali da je bio jako nedruštven.

- Lav je bio specifićan ali je tečno govorio engleski jezik, spomenuo je i da je bio u Americi, kao student i to je sve što je rekao o sebi. Znamo da je često menjao poslove. Na poslednjem poslu gde je radio odbijao je da se druži sa kolegama - objašnjavaju njegovi poznanici.

Novi Sad

Foto: Slađana Stepanović

 

 

Prema njihovim navodima, iako su  Lav i njegova supruga dobijali pozive za firmine proslave, druženja, ručkove, on ih je odbijao uz zahvalnost da ne može doći.

- Bio je povučen ali to nije bio razlog da sve odbija. Eto, iako su ga vozili kući nakon završenog posla, on nikada nije dozvoljavao da ga dovezu do kućnog praga. Uvek je iz kola izlazio par ulica ranije. Znam da se jednom naljutio kada ga je kolega našao pod lažnim imenom da prati društvene mreže, nešto je samo promrljao. Njegovu suprugi ni decu nije dozvoljavao da vidimo a kamoli sa njima uspostavimo kontakt. Činilo se kao da nešto krije ili se nečeg stidi. Svi smo mislili da se stidi nemaštine jer je stalno bio obučen u skoro identičnu garederobu, tamne boje odnosno crne - rekli su njegovi poznanici.

požar

Alo!/Vesna Bilić

 

 

Oni su dodali, da polako sada posle jezive tragedije kakvu niko ne pamti povezuju detalje i još više se kod njih budi sumnja da je upravo Lav taj koji je odlučio da zatre svoju porodicu i da je on odgovoran što se njegova supruga Martina udaljila od svoje porodice i sa njima nije imala kontakt.

- Od Martininih prijatelja smo saznali da se ona po stupanju u brak sa Lavom sve više povlačila a njega uzdisala u nebesa, kao osobu koja brine za nju.

- Jednostavno Martina se ponašala kao da joj je ispran mozak. U prvom trenutku smo pomislili da to radi zbog zaljubljenosti. Međutim kako je vreme odmicalo ona se sve više povlačila a o tome svedoči i da je sa svojom porodicom  prekinula svaki kontakt. Pa njeni roditelji do tragedije nisu znali da je rodila drugo dete – objašnjavaju poznanici.

sahrana

Alo!/Masanori Jošida

 

 

Oni dodaju da sumnjaju da joj je Lav isprao mozak, ali ne znaju da li je to uradio usled svoje psihičke bolesti ili zato što je kako se sumnje bio pripadnik sekte.

- Kako je vreme odmicalo Martina je sve ljude otkačila i bila je podređena samo Lavu a to priznačete nije  baš normalno. Dok je ona boravila u kući on je radi i ostvarivao komunikaciju sa ljudima iz okoline. E sad da li je preko drušvenih mreža stupio u kontakt sa sektom  pa tako sa njima komunicirao, istragom se utvrđuje. Mada koliko smo čuli telefon mu je vračen na fabrička podešavanja a ne znamo da li je imao i računar. Ono što sumnjamo je da je on inspirator tragedije.  Prvo je ženi isprao mozak, odvoji od  njene porodice i prijatelja a potom su ubili svoju decu.  Za ubisvo dece  a pogotovo svoje mora da su ubeđen  da to radiš iz negog debelog razloga a po svemu sudeči Lav je je bio opčinjen  Egipatom, Faraonima  i životom posle smrti i to bi trebalo da se istraži- rekli su njegovi poznanici.

sekta

 

 

 

Podsetimo, prvi toksikološki rezultati obdukcije dece za koje se sumnja da su ih ubili majka i otac pokazali su da su im u telu nađene određene supstance koje bi mogle dovesti do njihove smrti.

 Život posle života i opčinjest Egiptom

 

Zagrobni život igrao je važnu ulogu u staroegipatskoj religiji, a njen sistem verovanja je jedan od najranijih poznatih u zapisanoj istoriji. Kada telo umre, delovi njegove duše pod nazivom ka (dvojnik tela) i ba (ličnost) odlaze u Kraljevstvo mrtvih. Dok duša prebiva na Aaruovim poljima, Oziris zahteva rad kao kompenzaciju za zaštitu koju pruža. U grobnice su stavljane statue kako bi služile kao zamena za pokojnike.

Dolaženje do nagrade u zagrobnom životu je zahtevno iskušenje za koje su potrebni srce bez greha i sposobnost recitovanja bajalica, lozinki i formula iz Knjige mrtvih. U Dvorani dve istine, srce pokojnika se meri tako što je stoji na jednom tasu vage, dok je na drugom tasu pero istine i pravde šu iz kose boginje Maat. Ako je srce lakše od pera, pokojnik može da prođe dalje, a ako je teže, proždire ga demon Amut.

Mladi bračni par, izvršio je samoubistvo u petak skokom sa zgrade na Limanu 2.

Oni su oko 22 časa u petak ušli u zgradu na Bulevaru cara Lazara 7, popeli se na poslednji sprat, razbili staklena vrata i ušli na krov, a zatim zajedno skočili u smrt, a prema rečima stanara ove višespratnice, oni nisu njihove komšije. Bračni par je identifikovan na osnovu otisaka prstiju.

sekta

 

 

 

Ubrzo potom je otkriveno da je ovaj bračni par, pre nego što su izvršili samoubistvo, ubili sopstvenu decu.

Tela dvojice dečaka od jedne i tri godine pronađena su u kući u Petrovaradinu.

U kući u kojoj je živeo bračni par sa decom pronađeni su egipatski simboli na zidovima. Navodno, simboli su nađeni u dnevnom boravku, a u sobi u kojoj su spavali je bio bračni krevet .

 

PIŠE Nebojša Popović

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading