svetlana dragijević
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković

Selo gori a baba se češlja! Prošlo je 17 dana od kako je nestala Danka Ilić (2), a osam dana se traga za njenim telom nakon što je utvrđeno da je malecka brutalno ubijena! Cela Srbija je na nogama nedeljama i potresena, a majka glavnoosumnjičenog Dejana Dragijevića (50) ne prestaje da šokira svojim izjavama! Ovog puta je poručila da ne zna kako da podigne muževljevu penziju i da njena deca nisu ništa kriva! Komšije kažu da im je bizarno što nijednog trenutka nije pomenula Danku, već samo priča o sebi!

Danka je nestala u utorak 26. marta oko 13 sati, kada se majka, kako je rekla, na trenutak okrenula i odvojila od ćerke da bi njenom bratu dala vodu. Devojčica je u tom momentu misteriozno nestala, a od tada su gotovo svi bili na nogama. Policija, Žandarmerija, pripadnici GSS, vatrogasci, kao i meštani i brojni dobrovoljci pretraživali su teren tražeći devojčicu. Helikopteri su preletali čitavu oblast, a u toku noći su korišćene i termovizijske kamere.

svetlana dragijević

Vladimir Marković

 

Nažalost, prošle nedelje Srbiju je šokirala informacija da je mala Danka brutalno ubijena.

Kako smo ranije pisali, uhapšeni su radnici Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Srđan Janković iz sela Luka kraj Bora, kao i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot. Oni se sumnjiče da su dete udarili kolima, zatim je stavili u vozilo i dokrajčili davljenjem. Posle toga su dete bacili na deponiju, a sumnja se da su zatim leš prebacili na drugu lokaciju.

Takođe, uhapšeni su i Dragijevićevi otac Rade i njegov brat Dalibor, koji je ubrzo preminuo od posledica srčanog udara.

Potraga za telom Danke Ilić

VLADIMIR ŠPORČIĆ (STF)

 

Agonija traje nedeljama i potraga za telom, a za to vreme majka glavnoosumnjičenog šokira neprestano.

- Moja deca nisu ništa kriva. Ne znam šta se ovo dešava. Samo ne mogu da podignem Radetovu penziju i nemam od čega da živim. Došli su (policajci), uzeli i Radetovo odelo, a ne znam kad ću sahraniti sina. Policajci su mi odneli noževe, motike, lopate, sekire i motornu testeru, ne znam šta će im, valjda da seku drva - kazala je Svetlana za Alo!, a zatim je naglasila da joj je prilikom pretrage uništen plastenik, ne govoreći zbog čega i koga je policija uopšte bila u njenom dvorištu. 

Njene izjave danima zbunjuju čitavu naciju, a jedna od komšinica govorila je za Alo!

- Nije nam baš najjasnija njena reakcija... Nijednog trenutka ne pomene Danku, mrtvo dete, njene roditelje... čupala bih kosu s glave da je neko moj to uradio! Ona, ko o čemu, o sebi i svom dvorištu i plasteniku. Da li ona nije svesna šta se dešava ili je reč o ženi bez zrna empatije, nije nam jasno. To je sve što možemo da kažemo. Ko o čemu, ona o sebi - rekla je jedna od komšinica iz sela Zlot koja je želela da ostane anonimna, gotovo bežeći od novinarskih ekipa.

Nakon hapšenja njenog sina Dejana, većinu vremena je pričala o sebi i svom zdravlju, a posle toga je „poentirala“.

- Kad sam saznala, imala sam 180 sa 100 pritisak, rekla sam da idem u Hitnu, ali nije ih bilo jer su bili u Banjskom Polju. Nisam dobro ni danas, juče sam išla u bolnicu - kazala je Svetlana.  

Na pitanje da li može da poveruje da je njen sin uradio tako nešto, majka je rekla:

- Ja ne verujem. Dejan je dobar sin, sluša, on je bio moja desna ruka, zato ja plačem - rekla je Svetlana. Ona je čak komentarisala da ne zna šta će njen sin da obuče, da je odveden u odelu i da nije došao ni da se okupa niti obrija. Nedugo nakon njenih izjava policija je došla po Radeta.

Čak je besramno udarila na policajce koji su pretraživali dvorište, zbog sumnje da su stravičnu stvar uradili njen sin i suprug.

- Policajci su mi upropastili i uništili kuću, sve su mi raskopali i uništili. Uzeli su mi stvari iz kuće, ja ne mogu da verujem šta se dešava - kazala je ona.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading