Ringišpil
Foto: Alo/Foto: Alo/Printskrin

Vlasnik ringišpila Zoran Ljubomirović i zakupac parcele Jovan Nedeljković uhapšeni su zbog nesreće sa vrteškom na vašaru u Kuršumliji, kada je povređeno 13 dece! Određen im je pritvor do 30 dana, a preti im kazna od najmanje pet godina robije!

U stravičnoj nesreći koja se dogodila u sredu 8. maja na Markovdanskom vašaru u Kuršumliji, kada je pao ringišpil, povređeno je 13 dece, a najteže povrede zadobila je devojčica Anja Belošević (12), koja je pri padu udarila glavu.

Kako smo ranije pisali, devojčica je zadobila teške povrede i nalazi se na Odeljenju neurohirurgije u indukovanoj komi.

Nakon nesreće lisice na ruke stavljene su vlasniku ringišpila Zoranu Ljubomiroviću i zakupcu parcele Jovanu Nedeljkoviću.

Po predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kuršumliji sudija za prethodni postupak u tom gradu odredio je pritvor u trajanju do 30 dana Zoranu Ljubomiroviću iz Knjaževca, vlasniku ringišpila i Jovanu Nedeljkoviću iz Vrnjačke Banje, zakupcu prostora na kome je ringišpil bio postavljen. Oni su saslušani zbog postojanja sumnje da su u saizvršilaštvu učinili krivično delo koje pripada grupi „teška dela protiv opšte sigurnosti“.

- Tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Kuršumliji predložilo da se osumnjičenima odredi pritvor, jer postoje okolnosti koje ukazuju da će uticati na svedoke i saučesnike i zato što je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora teža od pet godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koja može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, deca su se vozila na ringišpilu kada je došlo do urušavanja cele konstrukcije vrteške.

- Devojčica i njeni drugari su rešili da odu na vašar, jer su imali slobodan čas. Profesor se nije pojavio pa su bili slobodni. Iskoristili su da se provozaju ringišpilom, ali nažalost, došlo je do nesreće - navodi izvor. Porodica je istakla za medije da se nada i veruje da će se malena Anja brzo oporaviti.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading