Nemačka policija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Policija je odbeglog Srbina locirala nakon 12 godina potrage u Kelnu i to dok je pokušavao da izvrši novo krivično delo.

Kako navode lokalni mediji za Srbinom je bila raspisana poternica pre 2012. godine. 

"Sumnja se da je on krvično delo izvršio 2010. godine u Sarbriken-Burbahu, gde je provalio kuću vlasnika koji je u to vreme spavao. Pošto je ušao u kuću vlasnika je udario staklenom flašom po glavi i tom prilikom mu naneo teške telesne povrede. Žrtva je zadobila otvoreni prelom lobanje, složene povrede lica i oka. Pored toga, sumnja se i da je on prilikom razbojništva žrtvi odsekao deo prsta", navodi nemački portal.

Prema njihovom pisanju, nakon tog zločina 2010. godine, utvrđeno je da je isti Srbin počinio nove provale širom Nemačke.

"Inače, za njim se intenzivno tragalo od 2012. godine kada je sud sud u Sarbrikenu izdao nalog za njegovo hapšenje. Sumnja se i da je on na neko vreme bio u bekstvu u Srbiji. Tokom intezivne potrage policija je uspela da ga locira u Kelnu. Tamo je uhapšen na delu tokom provale jednog objekta. Nakon saslušanja u Okružnom sudu u Kelnu, Srbin je odveden je u zatvor, odakle će biti prevezen zatvor u Sarbriken." piše nemački "Anzeigenblaetter".

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading