Mika Aleksić
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković

Mika nije bio na zakazanim suđenjima od februara do maja, a njegov advokat Zoran Jakovljević istakao je na prvom odloženom ročištu 20. februara da njegov branjenik boluje od kancera i da će moći da dođe na ročište tek u maju, što se sada ispostavilo kao tačno.

Aleksić je juče stigao u Viši sud u Beogradu vidno raspoložen, dok je njegov advokat veselo zviždao.

Učitelj glume je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju, i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Na jučerašnjem sudskom pretresu, koji je trajao oko tri sata, svedočila je J. V., koja nije iznela detalje samog navodnog napastvovanja, već onog što je usledilo posle toga.

- To se desilo 29. novembra 2020, u vreme dok je moja grupa imala čas glume u prostoriji pored. Nakon toga sam se osećala osramoćeno i plakala sam. Bila sam u šoku, i bila sam nemoćna. Moja grupa je, kad sam izašla iz Mikine kancelarije, videla suze u mojim očima, a potiskivala sam to što se desilo i ostala sam do kraja časa. Osećala sam se kao da sam uradila nešto pogrešno i bilo me je sramota - rekla je J. V., koja je Miku prijavila za polno uznemiravanje u vreme kada je bila maloletna.

Mika Aleksić

Foto: Vladimir Marković

 

Ona je dodala i da je za napad ispričala jednoj drugarici, kao i da je posle toga prestala da ide kod Aleksića na časove, ali da ju je ubrzo kontaktirala i I. V., koja joj je rekla da se i njoj desilo slično.

J.V. je u svom svedočenju navela da je ubrzo, sve o tome ispričala i svojim roditeljima, kao i da se kasnije videla sa glumicom Milenom Radulović.

Branilac Jakovljević je nakon nekoliko pitanja, koja su bila odbijena od strane suda, nastavio da priča, iako mu je sudija rekao da ne komentariše odbijanje pitanja već da postavi naredno, međutim, Jakovljević je nastavio da priča uporedo sa sudijom zbog čega ga je postupajući sudija upozorio da poštuje sud, a zatim je napravio pauzu od 15 minuta.

Mika Aleksić nije imao pitanja za bivšu polaznicu svoje škole, a vidno mršaviji je dobro podneo suđenje uprkos nedavnoj operaciji i lošem zdravstvenom stanju, koje je dokazano sudskim veštačenjima.

Sledeće ročište zakazano je za 25. jun, kada bi oštećena glumica Iva Ilinčić trebalo da svedoči, a od 1. jula biće saslušavani svedoci.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading