Zoran nedeljković
Foto: Alo/Foto: privatna arhiva

Zoran je kobnog dana, 25. aprila 2023, otišao da obiđe renoviranje svoje kuće u Ulici Milana Rakića na Zvezdari. Hteo je da razgovara sa roditeljima optuženog jer su pomerili ogradu i zauzeli deo zemljišta koji je njemu pripao na korišćenje posle kupovine kuće.

Prema tvrdnjama njegovog sina Nemanje Nedeljkovića, on je oko 10 minuta najnormalnije razgovarao sa ocem i majkom optuženog, nakon čega ga je Nikola Štimac krvnički pretukao. Policija ga je našla krvavog na putu, dok je 29. maja 2023. u mukama preminuo u beogradskoj bolnici.

Zoranov sin Nemanja se povodom godišnjice ubistva oglasio emotivnom porukom na Instagramu i poručio da će biti istrajan u borbi da istina izađe na videlo i da optuženi, koji se još uvek slobodno šeta, bude kažnjen za počinjeni zločin.  

- Danas je tačno godinu dana otkako mog oca više nema. Taj dan je ostao urezan duboko u našim srcima kao jedan od najtežih. Dok se mi borimo s tugom, osoba odgovorna za njegovu smrt i dalje slobodno šeta. Kako i zašto, ostaje pitanje koje nas progoni. Zašto je pravda zaspala, dok se mi borimo s gubitkom koji nikada nećemo moći da nadoknadimo? Niko ne zaslužuje da prolazi kroz ono što smo mi prošli, gubeći voljenu osobu na tako okrutan način - napisao je Nemanja 29. maja kada je bila godišnjica ubistva.

ubistvo

Nemanja Nedeljković, foto privatna arhiva

- Nastavićemo da se borimo, korak po korak, dok god je potrebno, dok god postoji i najmanja šansa da istina izađe na videlo i da odgovorni budu privedeni pravdi. Na slici koja prati ovu objavu prikazan je trenutak kako moj otac leži na zemlji, dok mu optuženi bezdušno nanosi udarce. Ovaj bolan prizor podseća nas na okrutnost onoga što se dogodilo, i istovremeno pojačava našu odlučnost da ne odustanemo od potrage za istinom i pravdom. Samo kroz istinu i pravdu možemo pronaći makar malo olakšanja u našoj patnji - naveo je Zoranov sin u Instagram objavi.

Suđenje za ovo brutalno ubistvo počelo je 13. maja u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Na suđenju je prikazan video-snimak sa nadzornih kamera na kome se vidi kako Zoran leži na zemlji, dok ga  Štimac šutira u glavu. Najvažniji trenutak sa snimka je onaj u kojem se jasno vidi kako Štimac samog sebe udara pesnicama u glavu, dok je u svojoj odbrani rekao da ga je Zoran navodno povredio.

ubistvo

Kamere snimile trenutak kada optuženi šutira Zorana, printskrin 

Ovaj slučaj je postao medijski interesantan jer je optuženi pušten na slobodu posle 48 sati provedenih u policiji. Posle šestomesečnog prepucavanja i prebacivanja nadležnosti između Višeg javnog tužilaštva i Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, suđenje je na kraju zakazano u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Optuženom se, umesto nanošenja teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom, sudi za blaži oblik tog krivičnog dela, učinjenog namah, navodno u stanju velike razdraženosti i straha za koji je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Ležao krvav na ulici, niko nije pritrčao da mu pomogne!

Zoran Nedeljković se, prema rečima njegovog sina, srušio na zemlju 150 metara od mesta napada.

- Mom ocu su oči bile krvave i otečene od udaraca i nije mogao ništa da vidi. Pored njega je prolazila kolona vozila, ali niko nije hteo da stane niti da mu pomogne. Pao je posle pređenih 150 metara. Ne znamo ko je zvao Hitnu pomoć koja ga je odvezla u bolnicu. U komentarima na našem sajtu Pravda za Zorana neko od pratilaca je kasnije napisao: „Bilo je jezivo videti čoveka kako sav krvav ide ulicom“.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading