PRETUKLI DEČAKA (17), PA SE SVETE OCU KOJI IH JE PRIJAVIO! Ekipa poznatog piromana iz Kaluđerice ne prestaje da teroriše meštane ovog beogradskog naselja
Foto: Alo/RINA

Problematični rođaci poznatog piromana (ime poznato redakciji) iz Kaluđerice, koji se duže vreme nalazi na izdržavanju kazne, izgleda da se ne smiruju! Ova ekipa je uhapšena u februaru nakon što su, kako se sumnja, pretukli dečaka (17) iz tog naselja, a sada se, prema rečima našeg izvora, svete njegovom ocu koji ih je prijavio!

Njemu su, kako se navodi, zapalili auto, a prema rečima našeg sagovornika, terorišu i druge mlade!

Kako navodi izvor za list Alo!, na meti ove grupe našli su se mnogi tinejdžeri koji odbijaju da izvršavaju za njih, kako se sumnja, razne kriminalne radnje.

Iako su pripadnici ove grupe, inače, rođaci poznatog piromana iz Kaluđerice koji se nalazi iza rešetaka, uhapšeni u februaru ove godine, oni su posle nekog vremena nastavili po starom sa svojim terorom.

Kako smo ranije pisali, ova ekipa se sumnjiči da je u noći između 9. i 10. februara nanela ozbiljne povrede tinejdžeru starom svega 17 godina, zbog čega je otac bio primoran da sve prijavi policiji.

- Povod za napad na maloletnika je bio navodno samo pogled. Meštani tvrde da je „pogled“ uglavnom i bio dovoljan, a na listi ovih bandi se našlo desetak tinejdžera. Mnogi iz straha napade nisu ni prijavili, osim tog tinejdžera, odnosno njegove porodice. Po hapšenju jedan od napadača ostao je u istražnom zatvoru, dok su njegov sin i mlađi rođak pušteni da se brane sa slobode. Oni su nažalost nastavili sa terorom - navodi izvor blizak istrazi.  

Prema rečima našeg sagovornika, dečak i njegova porodica sada trpe stravične pritiske od ove ekipe kako bi povukli svoju prijavu ili promenili izjave koje su dali u policiji.

 -  Tinejdžer i njegova porodica najpre su dobili preko poznanika „poruku“ da povuku prijave protiv te ekipe. U poruci se navodilo „da je za sve najbolje da se prijava povuče i zaboravi na nesporazum“. Kako to nije urodilo plodom, usledili su napadi na imovinu, odnosno na njihov automobil. Pod okriljem mraka njima je neko polomio stakla i retrovizore na vozilu. Slučaj je prijavljen policiji, koja prikuplja dokaze - objašnjava naš sagovornik.

Prema rečima izvora, protiv ove ekipe stigla je još jedna prijava, ali od roditelja drugog maloletnika.

- Roditelji su prijavili da su pripadnici ove ekipe najpre pokušali da vrbuju njihovog sina da žitelju naselje razlupa automobil, međutim, kako je on to odbio usledile su pretnje. Govorili su mu da mora za njih da obavi prljavi posao bez nadoknade ili će u protivnom i on da im se nađe na meti. Po prijavi policiji, jedan od pripadnika ekipe je uhapšen i nakratko je boravio u istražnom zatvoru - objašnjava naš izvor.

Kako se navodi, po njegovom izlasku usledila je u Kaluđerici serija napada na mnogobrojne maloletnike, ali i imovinu meštana. Uništavali su kuće, ali i automobile.

- Iako je postojala sumnja ko stoji iza tih napada, žrtve su odbijali da direktno upere prstom u bilo koga. Međutim, istraga je nastavljena, te se došlo do posrednih dokaza. Utvrđeno je da se pritisci na svedoke, a i napadi na tinejdžere koje ne žele da rade za ekipu, pojačavaju nakon njihove posete Zabeli u kojoj se nalazi poznati piroman. Sumnja se da im piroman direktno daje instrukcije šta i kako da rade, i koga da napadaju - naveo je naš izvor.

Istraga je u toku.

 

Roditelji dece im došli glave

Prema rečima našeg sagovornika, krah nasilnika je počeo kada su roditelji počeli da prijavljuju napade policiji, a policija po nalogu tužilaštva i reagovala.

- Istina je da ih se ceo kraj plaši. Ta ista ekipa stoji i iza paljenja automobila i reketiranja ljudi po Kaluđerici - ističe izvor za Alo! i dodaje:

-  Oni uz pomoć straha i terora vladaju, a sad su počeli da uvlače i tinejdžere u svoje poslove. Podaci koji se proveravaju ukazuju na to da oni mame maloletnike  raznim poklonima među kojima su i narkotici. Vrbuju ih da rade za njih, traže od njih da razbijaju imovinu, zastrašuju ljude, pa čak i da prodaju narkotike.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading