Aleksa M. optužen za trostruko ubistvo
Foto: Printscreen/Društvene mreže


Tragedija koja je potresla Knjaževac i šokirala javnost dogodila se u četvrtak popodne, kada je 22-godišnji osumnjičeni Aleksa M. navodno izvršio trostruko ubistvo lovačkom puškom svog dede M. M. (81), oca P. M. (60) i babe S. M. (83). Mladić je nakon zločina uhapšen, a motiv koji je naveo policiji - samilost prema svojim bližnjima - ostavio je šokiranu javnost u neverici.

Prema rečima rođaka, M. M. je postao lovac kada je nasledio lovačku pušku od svog oca Đoke iz Jakovca, koji je takođe bio veliki ljubitelj lova. Interesantno je da se ovaj porodični hobi prenosio s kolena na koleno, a M. M. je svoju strast prema lovu preneo i na svog sina, iako se ne zna da li je posedovao još neke lovačke puške ili je imao samo nasleđenu od oca.

- Đoka je bio lovac pa je svoju pušku poklonio sinu kada je prestao da lovi. M. M. se bavio lovom, ali ne znamo da li je imao samo tu pušku ili je kupio i još neke druge, to ne znam. Znam da Aleksov otac nije bio lovac - kaže jedna rođaka.


Mladić je navodno izjavio da je ubio članove svoje porodice iz samilosti, ističući da nije mogao više da brine o njima. Ovaj motiv ostavlja pitanje o Aleksinoj emotivnoj i mentalnoj stabilnosti, posebno imajući u vidu teškoće s kojima se porodica suočavala. Otac mu je imao zdravstvenih problema, dok su se roditelji razveli, ostavljajući mladića da brine o babi, dedi i ocu.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading