silovanje
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Osumnjičenom J. Z. (67) iz Banatskog Novog Sela, koji se tereti da je sredinom aprila upotrebom sile i pretnje prinudio devojku (19) na obljubu, ukinut je pritvor odlukom Višeg suda u Pančevu.

Kako saznajemo, Viši sud u Pančevu je pustio J. Z.  da se brani sa slobode jer mu je pritvor bio određen da ne bi uticao na svedoke. Pošto su svedoci već saslušani, kao i devojka, sud mu je ukinuo pritvor. Tužilaštvo se žalilo na ovakvu odluku suda, a još uvek nije odlučeno po žalbi.

Podsećamo, osumnjičeni je 12. aprila, od 17 do 21.30 sati, u stanu u Pančevu, u kojem je neprijavljeno boravio, silovao tinejdžerku. Sa  devojkom je stupio u kontakt nudeći joj posao konobarice na proslavama, govoreći da navodno organizuje svadbe i upošljava radnike za slavlja.

- Devojku je pozvao u samački hotel, pod izgovorom da tu treba da sačekaju ostale radnike kako bi svi zajedno otišli na razgovor za posao na svadbi u Banatskom Novom Selu. Međutim, usledio je horor jer je devojci stavio nož pod grlo i primorao je na seksualni odnos. Pretio joj je smrću, govoreći da će ubiti i članove njene porodice, kao i drugaricu kod koje boravi u Beogradu. Nerviralo ga je što žrtva plače i tako ga ometa u uživanju, a bio je besan i zbog toga što nosi „debeli brushalter“- navodi izvor upoznat sa slučajem. 

Devojci posle silovanja nije dozvolio da sama pozove taksi, već je to učinio on. Na kraju joj je zapretio da će joj on ili njegov „opasan drug“ ubiti nju, njenu porodicu, kao i drugaricu u Beogradu i zapaliti im kuću ako nekome kaže šta se dogodilo.

Devojka zbog toga nije odmah smela da prijavi silovanje, već je otišla u Beograd kod drugarice. Na kraju se bukvalno tresla od straha, ali je odlučila da manijaka prijavi policiji.

Odležao šest godina zbog silovanja

Osumnjičeni J. Z. je 1990. godine u Francuskoj osuđen na šest godina zbog silovanja.

Kaznu je izdržao, ali slučaj iz Banatskog Novog Sela potvrđuje da to na njega nije uticalo da se promeni. Postavlja se pitanje da li možda ima još devojaka koje je namamio na sličan način, koje ga zbog straha nisu prijavile - kaže naš sagovornik.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading