Dragan Roganović
Foto: Alo/Društvene mreže

Petar Kaluđerović (20) i bivši bokser Dragan Roganović (36) sa Cetinja, koji su označeni kao osobe bliske škaljarskom klanu, dignuti su u vazduh ispred Sportskog centra u tom gradu! Sumnja se da su žrtve deo ekipe „škaljaraca“ koja je hapšena pre nekoliko meseci, a čiji su neki od članova preko Skaj aplikacije pre nekoliko godina planirala egzekuciju „kavčana“, ali i njihovih članova porodice!

Kako smo ranije pisali, Kaluđerović i Roganović ubijeni su u juče oko devet sati u stravičnoj eksploziji u centru Cetinja! Nastradali su u trenutku kada su pokušali da uđu u blindirani automobil ispred ulaza u Sportski centar, a zbog eksplozije nekoliko ljudi je i povređeno!

U stravičnoj eksploziji ranjeni su Tanasije Taso Jovanović (46), koji se bori za život, i Mihajlo Borozan (29). Oni su takođe, kako se sumnja, pripadnici iste organizovane kriminalne grupe navodno bliske škaljarskom klanu. Pored njih, povrede je zadobila i slučajna prolaznica Desanka V. (66).

Prema nezvaničnim informacijama, ovaj dvojac je ubila bomba koja je bila postavljena na drvetu, na visini oko sedam metara, a aktivirana je daljinskim upravljačem. Posle stravičnog napada, crnogorska policija je privela nekoliko bezbednosno interesantnih osoba.

Dragan Roganović

Društvene mreže

 

Prema rečima izvora, ispituje se da li je eksplozija na Cetinju povezana sa hapšenjem „škaljaraca“ pre nekoliko meseci zbog sumnje da su ranije neki njeni članovi planirali likvidaciju „kavčana“, pa čak i njihovih članova porodice.

- Sumnja se da su poginuli Roganović i Kaluđerović bili deo škaljarske ekipe sa Cetinja koja je hapšena u martu mesecu ove godine zbog sumnje da su neki njeni članovi nekoliko godina unazad planirali ubistvo „kavčana“. Tu ekipu odala je Skaj aplikacija na kojoj su navodno neki njeni članovi razmenjivali poruke, ali i skice sa planom likvidacija njihovih suparnika iz kavačkog klana. Zasad nema zvaničnih informacija o povezanosti hapšenja „škaljaraca“ u martu ove godine i sada ubijenih Roganovića i Kaluđerovića. Sve je na nivou pretpostavke i istražni organi proveravaju sve raspoložive informacije - navodi izvor blizak istrazi.

O hapšenju pomenute ekipe „škaljaraca“ u martu pisali su i crnogorski mediji.

- U opsežnoj akcji crnogorske policije procesuirano je više osoba koje su prema evidenciji nadležnih organa bliske škaljarskom klanu. Kako je saopšteno iz SDT-a, oni se dovode u vezu sa krivičnim delima iz 2019. koja se odnose na planiranje ubistva navodnih pripadnika kavačkog klana. Deo ove istrage čini i Skaj prepiska - navodili su crnogorski mediji.

Kako je crnogorski portal Dan ranije objavio, služba Europola i nadležni organi Francuske u okviru razbijanja kriptovane Skaj komunikacije otkrili su i poruke za koje se sumnja da prikazuju komunikaciju škaljarskog klana koja se odnosi na planiranje ubistava članova kavačkog klana i članova njihovih porodica. Radi se o kriptovanoj komunikaciji između, kako istraga pretpostavlja, pripadnika cetinjskog ogranka škaljarskog klana.

Inače, crnogorska policija traga za napadačima na Kaluđerovića i Roganovića, a zasad nema zvaničnih potvrda o njihovoj povezanosti sa grupom koja je ranije navodno planirala likvidacije.

Podsetimo, Kaluđerović i Roganović su nastradali kada su se sa svojim ortacima vraćali sa treninga.

- Cela grupa je bila u teretani! Posle treninga Kaluđerović i Roganović su se zaputili ka automobilu, a za njima su se kretala i dvojica njihovih ortaka. Dok su prilazili vozilu, aktivirana je bomba i došlo je do ogromne eksplozije, a detonacija se čula u svim krajevima Cetinja. Kaluđerović je poginuo na licu mesta, dok je Roganović preminuo u bolnici. Ostali su povređeni od šrapnela. Svedoci su opisali eksploziju kao zastrašujuću, čak je i drvo bilo iščupano iz korena od siline detonacije.

 (Emil Han - Nebojša Popović)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading