hapšenje lisice
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

On je, kako tvrde četvorica advokata iz njegovog tima odbrane, optužen bez ijednog materijalnog dokaza, a postupak je pokrenut isključivo na osnovu iskaza F.M., bivšeg kolege iz komunalnog (koji je u pritvoru zbog nasilja u porodici) i bivšeg druga V.L. (nosi nanogicu i brani se sa slobode).

Njih dvojica su u policiji i tužilaštvu rekli da su 30. novembra 2022. u Ulici Nikole Tesle 23 u Zrenjaninu, navodno po nalogu B.M. preuzeli marihuanu na čuvanje jer im je on rekao „da je droga policijski interes“, iako je 15 godina pre toga otišao iz policije.

Sada je u Viši sud u Zrenjaninu stigao dopis Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, koji kako deluje, navodno dokazuje da drugooptuženi  F.M. u vreme primopredaje droge nije bio u Zrenjaninu, već da je snimljen na naplatnim rampama Bačka Topola i Subotica.

Branioci iz tima B.M., advokati Srđan Đurđević iz Žitišta, Milan Milanov iz Zrenjanina, Petar Matković iz Novog Sada i Saša Nikolić iz Beograda, najavili su da će od naplatnih rampi tražiti uveličane slike kako bi se optuženom F.M i njegovom suvozaču, ukoliko je bio u društvu, videla lica.

- Ponovo su F.M. i V.L. uhvaćeni u laži jer izveštaj JP „Putevi Srbije“ pokazuje da pred pripadnicima MUP-a i pred tužiocem nisu rekli istinu. Oni su u svojim izjavama rekli da su 30. novembra 2022. ujutru bili u Zrenjaninu kada su po nalogu B.M. sačekali drogu koja je dovezena u dva crna džaka, kao i da su je navodno doneli policajci jer je „to bio policijski interes“ – kaže Petar Matković iz advokatske kancelarije Aleksić i dodaje da je ovo još jedna potvrda da F.M. nije bio u Zrenjaninu prilikom primopredaje kanabisa.

- Izveštaj baznih stanica je već pokazao da je F.M. tog jutra umesto u Zrenjaninu, kako je rekao, bio na Palićkom jezeru. Sada imamo i izveštaj JP „Putevi Srbije“ da je vozilo F.M. od jutarnjih sati, pa do podneva bio na putu ka Subotici i da se toga dana i vratio. Ne znamo da li je sa njim tog jutra bio i  V.L. jer oni neće da odgovore ni na jedno pitanje branilaca, ali je vrlo moguće. To znači da nema dovoljno dokaza koji bi teretili B.M., a on je već 19 meseci u pritvoru – navodi advokat Matković.

Kako smo već pisali,  F.M. i V.L. su tražili da prema njima bude primenjen institut iz člana 246, stav 6 Krivičnog zakonika, koji glasi da se počinilac koji otkrije od koga nabavlja drogu može osloboditi kazne! Oni pokušavaju da kupe slobodu preko B.M. koji je dvaput odležao robiju zbog posedovanja droge. Na saslušanju u policiji su dali iskaze koji su maltene u slovo isti, navodeći da ih je B.M. „ubedio da je držanje kanabisa policijski interes“, dok su na suđenju odlučili da se brane ćutanjem.

Suđenje se nastavlja 10. septembra saslušanjem svedoka.

droga

Marihuana ilustracija, Foto MUP

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading