Danka Ilić
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković / Printskrin

Istraga! U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru za naredni petak zakazano je saslušanje tri nova svedoka, povodom ubistva Danke Ilić (2) iz Bora! Za njenu smrt se sumnjiče Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot, a saslušanje svedoka moglo bi da baci novo svetlo na stravičan slučaj!

Kako saznajemo, uskoro će biti saslušano troje novih svedoka.

- Još uvek nisu stigla sva veštačenja. Za 05. jul 2024 godine, zakazano je ispitivanje tri svedoka - saopštili su iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru za dnevni list Alo!, a za sada nije poznat njihov identitet.

Ranije su saslušani i osumnjičeni Srđan Janković, koji se nakon hapšenja branio ćutanjem, a zatim je ipak odlučio da iznese svoju odbranu kada je negirao krivicu i izjavio „Tu devojčicu ja nisam video nikada u životu“.

- Potvrdio je da je tog dana zaista bio u Banjskom polju, objasnio je šta je tamo radio i priznao da je pio. Priznao je i da je bio za volanom, kao i da se automobilom kretao baš tim putem, koji je naveden prethodno, ali i da apsolutno nikoga automobil nije udario. Stajao je samouvereno, uzdignute glave, kao da nema nikakve veze sa zločinom. Sve je šokirao svojom hladnokrvnošću i negiranjem zločina. Čak je rekao da nikada nije video Danku - pričao je za Alo! izvor blizak slučaju.

svetlana dragijević

 

 

Glavnoosumnjičeni Dejan Dragijević je, kako smo ranije pisali, priznao  ubistvo.

Podsetimo, Danka je nestala u utorak 26. marta oko 13 sati, kada se majka, kako je rekla, na trenutak okrenula i odvojila od ćerke da bi njenom bratu dala vodu. Devojčica je u tom momentu misteriozno nestala, a od tada su gotovo svi bili na nogama. Policija, Žandarmerija, pripadnici GSS, vatrogasci, kao i meštani i brojni dobrovoljci pretraživali su teren tražeći devojčicu. Helikopteri su preletali čitavu oblast, a u toku noći su korišćene i termovizijske kamere.

Dejan Dragijević

Facebook

 

Nažalost, nedelji dana kasnije Srbiju je šokirala informacija da je mala Danka brutalno ubijena.

Kako smo ranije pisali, uhapšeni su radnici Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Srđan Janković iz sela Luka kraj Bora, kao i Dejan Dragijević iz sela Zlot. Oni se sumnjiče da su dete udarili kolima, zatim je stavili u vozilo i dokrajčili davljenjem. Posle toga su leš bacili na deponiju, a sumnja se da su ga zatim  prebacili na drugu lokaciju.

Takođe, uhapšeni su i Dragijevićevi otac Rade i brat Dalibor, koji je preminuo u pritvoru. Oni se sumnjiče da su pomagali u skrivanju tela deteta. Inače, za telom nesrećne devojčice traga se više od tri meseca.

(Mihajlo Žilović)

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading