lidija
Foto: Alo/Foto: Printscreen

Nezapamćeni zločin se dogodio 8. juna 2022. godine u italijanskom gradu Vićenca gde su Lidija i njen bivši muž živeli.

Nažalost, tog dana Lidija nije bila jedina Zlatanova žrtva. On je prvo ubio tadašnju devojku Gabrijelu Serano, pa je sa njenim krvavim telom u automobilu sačekao Lidiju da stigne na posao. Kada se Lidija pojavila ispred hotela u kome je radila, Zlatan je otvorio vatru na nju. Posle ubistva je pobegao, a tokom policijske potere je izvršio samoubistvo na auto-putu.

Kako su mediji pisali posle ove nezapamćene tragedije, Zlatan Vasiljević je godinama bio nasilan prema žrtvi. Nesrećna žena ga je u nekoliko navrata i prijavljivala, pa su imali i suđenja povodom nasilje u porodici, a jednom prilikom joj je razbio i glavu. Posla toga je svako krenuo svojim putem, pa je Zlatan imao novu partnerku Gabrijelu Serano, dok je Lidija stupila u emotivnu vezu sa Danijelom Mondelom, koji se sada oglasio na društvenim mrežama tužnom porukom

- I dalje brojimo žene koje su ubili muškarci. Nismo znali da te sačuvamo i nismo ništa novo naučili. Bol ostaje, moja Lidija - napisao je na svom Fejsbuk profilu Mondelo koji je neposredno pre zločina sa Lidijom i njenom decom bio u kući u koju je trebalo da se usele.

- Deca su ostala siročići, a posledice su beskrajne. Uništeni životi.

Mondelo je nedavno jednu objavu posvetio brutalno ubijenoj emotivnoj partnerki gde je između ostalog naveo „da Lidija i dalje živi u njegovim mislima“.

- Vreme prolazi, ali sećanje uvek živi u mojim mislima. Ne mogu, a da ne pomislim na ženu koja uprkos svemu kroz šta je prošla nikada nije ostavila svoj zarazni osmeh. Često čujem sebe kako nešto kažem, ali zašto ne zaboraviš, zašto ne staviš sve po strani? - napisao je neutešni Italijan koji je radio sa Lidijom u hotelu.

- Sve bi bilo lakše, verujte, ali nikada neće biti moguće tako nešto. Lidija će zauvek biti žena koja mi je promenila život. Žena koja me je učinila „ocem“, koja me je napravila muškarcem. Nikada neću prestati da pričam o njoj, o nama, jer ako ovo može da pomogne drugim žrtvama, nastaviću svoju „misiju“ - navodi Italijan.

Lidijina porodica je 2022. u novembru postavila spomen-ploču na mestu gde je ona brutalno ubijena.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading