Uroš Blažić
Foto: Alo/Foto: Privatna foto arhiva

Uroš Blažić (21), višestruki ubica iz Mladenovca, nepunih deset meseci pre nego što će počiniti jedan od najjezivijih masakra koji je Mladenovac i Srbiju zavio u crno sa svojim poslednjim žrtvama Daliborom Todorovićem (25) i Milanom Panićem (18), igrao je mali fudbal u selu u kom je živeo! Tome u prilog govori i ekskluzivna fotografija koju objavljuje Alo!, a koja je nastala sa fudbalskog turnira u selu Šepšin jula meseca 2022. godine. U školskom dvorištu u selu Dubona, nakon krvavog pohoda u Malom Orašju, monstrum Blažić je u Milana Panića ispalio deset, u Kristinu osam, a u Dalibora Todorovića sedam metaka.

Uroš Blažić

Foto: privatna arhiva

 

Fotografija na kojoj se nalazi Blažić i ubijeni Dalibor i ranjeni Ivan, a tu je bio i ubijeni Panić (ali se ne nalazi na slici), možda najbolje opisuje odnos prema krvniku. 

- Dogovorili smo se da napravimo turnir, da se sakupimo i zabavimo. To su letnji meseci, i ako imamo najviše posla oko voća, gledali smo da se opustimo i što bolje družimo. Neko je nekoga poznavao, neko sa nekim pričao. To je bio najbolji način da se povežemo. Nismo imali probleme s njim kao što je on rekao, niti je njega iko izopštavao iz društva, niti mu se iko ikada rugao. Naprotiv, zvali smo ga da igra sa nama mali fudbal na terenu u Šepšinu – priča izvor slučaja i dodaje:

- To igralište je nedaleko od mesta gde je on živeo, gde mu je bila vikendica. Tu se preselio kada je otišao iz porodične kuće u donjoj Duboni, gde je živeo sa ocem, majkom, dedom i bratom. Na tom turniru bio je golman. Sa njim je, igrom slučaja, u timu bio i Dača, ali i Milan, koji su bile njegove poslednje žrtve. Da cela stvar bude tužnija, prema sopstvenom iskazu, otišao je u kuću u Šepšinu i uzeo pušku pre nego što je krenuo u Dubonu. Ubio je upravo one koji su bili odatle, iz tog sela, a koji su mu bili saigrači samo deset meseci pre masakra – pojašnjava on.

On objašnjava zašto Uroš, bar na trenutak, nije evocirao uspomene koje su obeležile njegovo druženje sa njima.

- Zašto se nije setio da je tu sa nekim poznanicima, koje će kasnije ubiti u Duboni, delio lepe trenutke? Takođe, kako nije osećao grižu savesti kada je prethodno  u pucnjavi ranio momka u kog iz Malog Orašja? Zašto nije zapamtio da to Ivan I.,  igrač koji je bio sa njim na terenu, a koji se već godinu i po dana oporavlja od teških povreda u bolnici - zaključuje izvor blizak slučaju.

Monstrum Blažić je potvrdio u tužilaštvu da je igrao fudbal sa jednom od svojih žrtava, ali Dalibora Todorovića nije pomenuo.

- On je rekao da je imao površne kontakte sa meštanima Malog Orašja i Dubone. Da je neke poznavao, a neke ne. Takođe je posvedočio da je svojevremeno igrao fudbal sa Milanom Panićem policajcem kojeg je ubio, ali Todorovića nije pomenuo. Rekao je da meštani Dubone i Malog Orašja nisu imali dobro mišljenje o njemu i njegovo porodici i da je u njihovom ponašanju osećao podsmeh, ruganje i ismevanje – rekao je izvor blizak slučaju.

Krvnik je potom dodao da je prošao ranije pored igrališta u Malom Orašju i ugledao momke i devojke, a potom se vratio sa puškom i u njih ispalio oko 60 metaka.

- Kazao je da je bio pun besa i da je otišao u svoju kuću u Šepšin odakle je uzeo pušku, pištolj, veću količinu municije i bombe. Napunio je nekoliko okvira i otišao u Malo Orašje gde je zatekao veću grupu ljudi kako sedi, prošao pored njih peške. Navodno je bio bez puške tada. Tvrdi da mu je neko navodno nešto dobacio, a onda je ušao u kola uzeo pušku koja je bila podešena na rafalnu paljbu i krenuo da puca na ljude. Kaže da ne zna koliko je ispalio municije, već da je imao slepljene ovire, u kojima se nalazilo oko 60 metaka – ispričao je izvor upoznat sa slučajem.

Podsetimo, Vrhovni sud je doneo odluku da se suđenje Uroš Blažiću, iz Višeg suda u Smederevu premesti u sudnicu Okružnog zatvora u Beogradu. Određeno je da se pripremno ročište i glavni pretres u predmetu Višeg suda u Smederevu, održe izvan područja Višeg suda u Smederevu, u sudnici Višeg suda u Beogradu, u Okružnom zatvoru, rečeno je u Vrhovnom sudu.

Pripremno ročište u ovom slučaju je 23. maja prekinuto kada su članovi porodica ubijenih burno reagovali kada su Blažić i njegov otac Radiša Blažić ušli u sudnicu. Blažiće su pripadnici straže odmah izveli iz sudnice i vratili u pritvorsku jedinicu koja je u sklopu suda.

Blažić je optužen da je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet, a ranio 12 osoba, dok se njegov otac tereti za veliku količinu oružja i municije koja je pronađena u njegovoj kući.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading