SKANDAL U VELIKOM GRADIŠTU Osumnjičeni volonter tvrdi da je brinuo o psima, a 120 njih je uginulo od gladi i žeđi!
Foto: Printscreen/Printscreen


Osumnjičeni Saša D. iz Velikog Gradišta saslušan je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu, gde ga terete da je kao volonter jednog udruženja za pomoć psima, nebrigom i zanemarivanjem doprineo smrti čak 120 pasa, dok je 12 pasa bilo u teškom stanju. Ova tužna vest je šokirala javnost početkom juna, kada je predsednica udruženja prijavila policiji da je u improvizovanom prihvatilištu uginulo 120 pasa, a da je nekoliko životinja bilo u teškom stanju.


Saša D. je na saslušanju negirao krivicu, tvrdeći da je redovno brinuo o psima, obilazio ih, hranio i donosio im vodu, dok vlasnica prihvatilišta nije bila prisutna. Tokom dosadašnje istrage saslušano je nekoliko svedoka, među kojima i vlasnica prihvatilišta za pomoć psima B. S.

Sumnja se da volonter nije danima dolazio u prihvatilište, da ih navodno, nije hranio, davao im vode… Saši D. za ovo krivično delo preti i do tri godine zatvora. Nadležno tužilaštvo će u toku istrage podneti i prekršajnu prijavu protiv vlasnice prihvatilišta i to zbog propusta.


Utvrđeno je da su psi umrli od gladi i žeđi, iako je u azilu bilo obezbeđene hrane. Postoji sumnja da je osumnjičeni prodavao hranu na crno i od tog novca vraćao svoje dugove. Paralelno sa istragom protiv osumnjičenog volontera, vodi se i finansijska istraga vezana za vlasnicu prihvatilišta B. S. iz Velikog Gradišta.


Osumnjičenom je ukinut pritvor i brani se sa slobode, a za ovo krivično delo preti mu zatvorska kazna do tri godine. Nadležno tužilaštvo će u toku istrage podneti prekršajnu prijavu protiv vlasnice prihvatilišta zbog propusta.

(Kurir)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading