Stanimir B.
Foto: Alo/Društvene mreže

Četvorica čuvara i doktorka iz KPZ u Padinskoj Skeli uhapšeni su zbog smrti zatvorenika Stanimira B. (74), saopštilo je Više javno tužilaštvo. Nesrećni čovek izdahnuo je u zatvoru, 4. februara ove godine, a preminuo je od posledica silovanja metlom.

Kako smo ranije pisali, Stanimira B. su njegovi cimeri iz ćelije, kako se sumnja, tukli, terali da pije mokraću, ali ga i novčano iskorišćavali. Stanimir B. je dospeo u zatvor nakon što ga je komšija prijavio da je bacio petardu pored kolica u kojima se nalazi beba. Nesrećni penzioner nije imao da plati kaznu od 30.000 dinara, pa je otišao na izvršenje kazne, gde je preživljavao svakodnevnu torturu od cimera.

Kako saznajemo, zaposleni iz KPZ Padinska Skela uhapšeni su po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu u saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde RS zbog sumnje da su izvršili krivično delo nesavestan rad u službi, precizirao je Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović.

Padinska skela

Foto: Alo/printscreen

 

- Uhapšeni su lekarka Vesna S., kao i četvorica zatvorskih službenika, vođa smene Slađan K., zaposlen na mestu mlađeg nadzornika, kao i trojica komandira Dušan K., Stefan P. i Zoran K. Njima su stavljene lisice jer nisu navodno reagovali na prijave nekih od zatvorenika. Naime, dvojica svedoka iz ćelije prisustvovala su svakodnevnom iživljavanju nad starcom, ali iz straha nisu smeli da se suprotstave nasilnicima. Ali su zato tražili pomoć od stražara i navodno im prijavljivali šta se dešava, ali oni navodno nisu reagovali sve dok starcu nije pozlilo i nije završio u bolnici - navodi izvor. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, u kom roku će biti saslušani pred postupajućim javnim tužiocem. 

Podsetimo, za sam monstruozni čin osumnjičeni su: Srećko Stefanović (20), Saša Stanković (20) i Dalibor Petrović (22), koji su prvo brutalno prebili, a potom silovali metlom penzionera iz Mladenovca u zatvoru u Padinskoj Skeli!

Sumnja  se da su oni u sobi u kojoj su zajedno boravili stravično mučili čoveka i to zbog toga što mu je nestalo novca kojim im je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice za osumnjičene.

padinska skela

Vladimir Marković

 

- Svakodnevno su ga šamarali, tukli ga nogama i rukama po glavi i telu, a jednom prilikom ga je Dalibor P. kolenom udario po telu i rebrima, dok ga je drugom prilikom seksualno zlostavljao drškom od metle. Osumnjičeni Saša S. ga je, kako se sumnja, terao da pije njegovu mokraću iz šolje za kafu, dok mu je Srećko S. peškirom izvlačio jezik iz usta kako bi ga onemogućio da se požali komandirima na zlostavljanje i ponižavanje koje trpi - saopšteno je tada iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Ubijeni čovek je trećeg februara bio na pregledu, ali najverovatnije zbog straha nije prijavio zlostavljanje koje trpi, već je prema nezvaničnim informacijama, izjavio da je sam pao. Vraćen je u ćeliju, ali su ga tada, kako se sumnja, osumnjičeni odveli u kupatilo i polivali hladnom vodom.

- Sutradan mu se zdravsteno stanje znatno pogoršalo, pa je usled zadobijenih povreda, gubitka veće količine krvi i poremećaja disanja i cirkulacije zbog obostranih preloma rebara i grudne kosti i nastupelih komplikacija preminuo - poručili su tada iz tužilaštva.

Srećku Stefanoviću i Saši Stankoviću, koji još nisu navršili 21 godinu života, po zakonu preti maksimalna kazna zatvora do 20 godina, dok Daliboru Petroviću, koji ima 22 godine, zbog teškog ubistva preti doživotna robija.

U zatvoru u Padinskoj Skeli kazne koje su im izrekli prekršajni sudovi služili su i ubijeni penzioner iz Mladenovca, kao i trojica osumnjičenih za njegovo ubistvo. Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija ranije je saopšteno da je upravnik zatvora u Padinskoj Skeli smenjen i prebačen na drugo radno mesto, kao i da su protiv sedmoro zaposlenih pokrenuti disciplinski postupci.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading