policija hitna pomoć
Foto: Alo/Aleksandar Nalbantjan, ilustracija

Danas, dan nakon informacija da su se deca otrovala Akva-park i dalje radi, dok posetioci ne znaju ništa o slučaju.

Kako kažu meštani Bačkog Petrovca, u pitanju je grupa dece iz nekog fudbalskog kluba. Valjda je kraj sezone, pa su ih doveli da se zabave.

Meštani ovog mesta ističu da je u pitanju hlor i razne hemikalije.

"Ovo nije prvi put da se dešava, par godina unazad to traje, i svake godine ista priča. Mnoge porodice koje dođu sa decom uspaničeno izlaze sa bazena jer im deci nije dobro. Deca plaču i svrbi ih koža", kaže jedan od posetilaca bazena.

"Videli smo grupu dece na bazenu. A posle smo i čuli da se roditelji žale kako njihovu decu svrbi koža, kašlju. Znamo za jedan slučaj naših komšija, gde je dete prošle godine ušlo nakratko u vodu i odmah izašlo... počelo je sve da ga svrbi. Dete više nije želelo da se vrati u vodu", kažu posetioci bazena.

Iz uprave Akva-parka Petrolend kažu da izjave za medije ne daju. "Izjave za medije ne dajemo dok inspekcija ne odradi šta treba da se odradi", kažu iz Akva-parka.

Zaposleni iz Zavoda za javno zdravlje Vojvodine od ranog jutra uzimaju uzorke vode, a na pitanje da li znaju nešto o slučaju od juče, odgovorili su kratko da ne znaju.

- Ovo je redovna procedura, redovno svake godine radimo ovo, uzimamo uzorak vode na analizu. Ne znamo ništa o trovanju - ističu zaposleni u Zavodu.

(Kurir)

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading