ukp
Foto: Tanjug/FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ bg

"Aktivnosti Uprave kriminalističke policije i Bezbednosno-informativne agencije će se nastaviti mnogo duže od svega toga. Sad je upaljen crveni stepen, zbog terorističnog čina koji je izvršen na teritoriji naše zemlje - do kada će on trajati, to ne zavisi samo od policije", kazao je Cmolić ispred Urgentnog centra.

Dodao je da policija nastavlja aktivnosti na rasvetljavanju terorističkog čina ispred ambasade Izraela.

"Izvršićemo pretrese na više lokacija, neke danas, neke u sledećim danima, u Mladenovcu, u Beogradu, u Novom Pazaru, gde god budemo imali informacije da se kriju pomagači ili saučesnici - mi ćemo udariti. Nećemo imati, kao što kaže predsednik, nimalo milosti prema tim ljudima", kazao je Cmolić.

Prema njegovim rečima, biće rasvetljene povezanost napadača sa ostalim licima i eventualno sa stranim faktorima ukoliko ih ima.

Odbacio je navode koji su se pojavili u medijima o automobilu koji je viđen kod ambasade, ističući da UKP nije baziran na taj automobil već na neke druge informacije.

"Zbog same istrage ne možemo govoriti o konkretnim detaljima", dodao je Cmolić.

Naveo je da je policija imala informacije o postojanju "takvih lica", da prate njihove aktivnosti, ali da se niko ne može hapsiti bez dovoljno dokaza.

"Nijedno tužilaštvo, nijedan sud vam neće to dozvoliti. Tako da uvek nam je potrebno mnogo više i truda i rada da bi došli do materijalnih dokaza na osnovu kojih možemo da reagujemo", rekao je Cmolić.

BONUS VIDEO


PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading