Dačić
Foto: Tanjug/Foto: Tanjug

Ivica Dačić i ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan obišli su danas u Urgentnom centru pripadnika Žandarmerije koji je ranjen juče ispred izraelske ambasade u Beogradu, prilikom obavljanja službene dužnosti. Oni su nakon obilaska dali izjave za medije. 

Dačić i ambasador Izraela u Srbiji stigli su u Urgentni centar nešto pre 9 sati, kako bi obišli povređenog žandarma koji je juče operisan u toj ustanovi.

Ministar Dačić, rekao je da je napad na pripadnika žandarmerije teroristički akt.


- Da se zahvalim izraelskom ambasadoru na poseti žandarmu koji je povređen ispred ambasade. Želim da napomenem da je ovaj teroristički akt sprečen na početku, jer je žandarm uspeo da ga savlada i likvidira. Rekonstrukcijom kretanja Žujovića od kada je došao iz Mladenovca autobusom, prema izveštaju policije, on je išao u grad, a potom posetio sinagogu. Nastavio je dalje i stigao do Izraelske ambasade. Jasno je šta su bile glavne mete, a naša policija je herojskim činom Miloša Jevremovića sprečila teroristički akt. Ambasador je obišao Jevremovića, a država Srbija je pokazala da može da zaštiti bezbednost zemlje, ali i diplomatskog osoblja u našoj zemlji - rekao je ministar Dačić.

Nakon ministra Dačića obratio se ambasador Izraela.

-  Mi itekako znamo šta znači terorizam. Nema i ne sme biti opravdanja za teroristički akt. Želim da izrazim ovde poruku da ovo što se desilo može da se desi svima na svetu. Takođe, želim da iskažem zahvalnost Vladi Srbije što nam omogućava da se osećamo bezbedno 24 sata, svih sedam dana. To svedoči o tome da Republika Srbija shvata pretnje od terorizma. Moram reći da se ovde osećamo izuzetno bezbedno. Po mom mišljenju, Srbija je najbezbednija zemlja na svetu. I danas se osećam bezbedno, isto kao pre događaja koji se juče desio - rekao je ambasador Izraela.

Doktor Dušan Micić, zamenik direktora Urgentnog centra, rekao je da je pacijent stabilno i da ga uskoro očekuje oporavak.

- Pacijent je stabilno, nalazi se na intenzivnoj nezi, očekuje ga  brz oporavak - rekao je dr Dušan Micić.

Ministar Dačić, istakao je da je sušpuga teroriste iz Srbije otišla dva dana pre napada.

 - Njegova supruga je napustila zemlju dva dana pre terorističkog akta 27. juna. Prilikom pretresa njegove kuće, pronašla je račun za samostrel koji je kupio 28. juna, u radnji u Zemunu. Ja sam rekao da odu u radnju i da sprovedu mere. U deklaraciji piše da nije potrebno posedovati dozvolu. Cena samostrela je 6.900 dinara. Mi smo uhapsili i priveli nekoliko osoba. Igor Despotović je zadržan, on je takođe konvertit i pre nekoliko godina je osuđen zbog pozivanja na džihad. Bio je u bliskoj vezi sa napadačem. Takođe, isto važi i za Kemala Begovića, jer je u njegovom stanu pronađen prsluk sa zastavom."

Dačić

Foto: Printskrin

 

- Tražili smo od policije Crne Gore da sa suprugom teroriste policija obavi razgovor. Malo je sumnjivo da se ovako sve desi - rekao je ministar Dačić.

BONUS VIDEO: 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading