Žandarmerija
Foto: Alo/Alo

Policija je rekonstruisala kretanje Žujovića pre napada na žandarma Miloša Jevremovića koji je radio na obezbeđivanju zgrade ambasade Izraela.

Kako je rekao ministar unutrašnjih poslova, Žujović je u Beograd stigao autobusom iz Mladenovca.

- Prvo je išao po gradu, pa do Singoge. Pošto je tamo bila policija nastavio je dalje i došao do ambasade Izraela u Beogradu. Iz toga je jasno šta su bile glavne i moguće mete - rekao je Ivica Dačić.

Kako su juče saopštili zvaničnici, Žujović je poreklom iz Mladenovca, ali je pre izvesnog vremena promenio veru. Sa suprugom albanskog porekla promenio je prebivalište i preselio se u Novi Pazar, gde je prema izjavama košija koje su ga poznavale, radio kao dostavljač hrane.

Kako su izjavile komšije, oni poslednjih dana nisu bili u stanu u Novom Pazaru u kojem su živeli.

Srpske službe aktivno tragaju za suprugom Miloša Žujovića. Prema operativnim saznanjima ona je pre nekoliko dana napustila Srbiju i veruje se da se trenutno nalazi u Crnoj Gori. MUP Srbije kontaktirao je MUP Crne Gore.

Samostrel kupio u Zemunu

Samostrel kojim je izvršio teroristički čin Miloš Žujović kupio je za 6.900 dinara u jednoj prodavnici u Zemunu, samo dan pre nego što je izvršio napad. To je saopštio ministar Ivica Dačić.

Za kupovinu ovog oružja nije potrebna dozvola policije, s obzirom da spada u D kategoriju oružja.

Ministar Dačić poručio je da zakon koji to reguliše mora hitno da se promeni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading