Vehabija
Foto: Alo/Alo

Terorista Miloš Žujović koji je preuzeo ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, juče oko 11 sati teško je samostrelom povredio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremović. Teško povređen Jevremović u samoodbrani je pucao i ubio Žujovića. Policija je nakon toga uhapsila još dve osobe, a pretpostavlja se da će ih biti i više.

Prema rečima rođaka, koji nije želeo da mu se pominje ime, Miloš Žujović ili Salahudin živeo je u Mladenovcu sa roditeljima do pre nekoliko meseci.

- On je jedinac i znam ga kao dete. Obrukao je naše slavno prezime i predaka Aleksu Žujovića, koji je bio srpski političar. Aleksa je upamćen po tome što je njegov glas presudio na sednici srpske skupštine na Krfu da se vojska odmori i da krene u kontraofanzivu. Arčibald Rajs, veliki prijatelj Srba, u svojoj knjizi je pomenuo da je jedino Aleksa Žujović svoga sina poveo u rat. Aleksa i Arčibald su bili prijatelji.... Miloš nas je sve obrukao - priča rođak ubijenog teroriste.

On je dodao da je Miloš živeo sa roditeljima.

- Nešto se ne sećam da je imao neko društvo. Nisam sa njima bio u kontaktu poslednjih 10 godina - objašnjava on

Aleksa Žujović bio je narodni poslanik za srez Kosmajski 1903-1927, predsednik opštine Nemenikuće, učesnik svih ratova od 1912. do 1918, u skupštini na Krfu 1917. poslednji je glasao i svojim glasom prevagnuo da se rat nastavi. Uživao je veliko poverenje dinastije Karađorđevića, preminuo je gde je i rođen - u Maloj Vrbici pod Kosmajem.

(Informer)

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading