samostrel
Foto: Printscreen/YouTube/ DumDum

Pripadnik Žandarmerije juče oko 11 sati napadnut je kada je Miloš Žujović pucao u njega iz samostrela dok je obavljao dužnost obezbeđenja Ambasade Izraela na Dedinju u Beogradu. 

Ministar Dačić je saopštio da samostrel iz kojeg je pogođen žandarm košta samo 6.900 dinara, a prema informacijama koje je se mogu dobiti iz prodavnica oružja u Srbiji morate ispuniti samo jedan uslov, da pokažete ličnu kartu. 

Kako kažu prodavci oružja, postoje dve kategorije samostrela - C kategorija čija je snaga iznad 100 libri i D kategorija čija je snaga ispod 95 libri. Upotreba samostrela u Srbiji je najviše vezana za streličarstvo i gađanje meta, s obzirom da je lov lukovima i samostrelima zabranjen.

Sudeći prema ponudama domaćih sajtova za prodaju oružja, cene samostrela variraju od 3.600 dinara za najjednostavniji model do oko 70.000 dinara za najkvalitetnije.

Prema zakonima srbije za samostrel nije potreba dozvola. Može se kupiti samo uz Ličnu kartu, ali u roku od sedan dana se mora prijaviti policiji posedovanje.
 

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading