Vehabija
Foto: Alo/Alo

Žujović je juče oko 11 sati samostrelom pogodio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića. (34) u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu, a kod sebe je imao i nož. Žandarm Miloš Jevremović operisan je u Urgentnom centru gde mu je iz vrata izvađena strela i nalazi se u stabilnom stanju.

Mladenovčani se sećaju Žujovića koji je do nedavno živeo u njihovom mestu, a potom i činjenice da je odjednom obrisao sve profile na društvenim mrežama na kojima je prethodno bio veoma aktivan. Miloš Žujović koji je nedavno promenio veru i postao Salahudin Žujović kao dečak išao je u Osnovnu školu "Momčilo Živojinović", a njegova nastavnica opisala je kakav je on bio.

Ona je Žujoviću predavala u osnovnoj školi.

- Bio je neobičan, ali ništa nije nagoveštavalo da će biti ovako ekstreman. Godinama nakon osnovne i srednje škole viđala sam ga kako na lokalnim Fejsbuk grupama komentariše razne sadržaje. Tu je već bio ekstreman i agresivan i često je "srbovao". Imao je te fanatičke i ekstremističke elemente ponašanja, pa je verovatno i iz tog razloga bio dobar materijal za programiranje, odnosno vrbovanje od strane verskih sekti - kaže ona.

Kako tvrdi, sve što je tada pisao zračilo je nekom agresijom.

- Ne sećam se tačno njegovog uspeha u školi, ali mislim da je bio osrednji đak. Sigurna sam da nije bio među najboljima, a ni među najgorima. Sećam se da nije bio nešto naročito društven i iz tog razloga ga nisam viđala po gradu svih ovih godina, kao ostalu decu kojoj sam predavala - kaže ona.

Ona dalje objašnjava da Žujovića poznaje od rođenja.

- Živela sam u istoj zgradi gde i Miloševa majka. Živela je sama sa njim, borila se, nije imala ni krevetac... Milošev otac nije živeo sa njima već u svom rodnom mestu na ulasku u Mladenovac. Kasnije sam se odselila odatle i posle sam čula da je Miloš nakon nekoliko godina prešao da živi kod oca. Ne znam da li su njegovi roditelji kasnije kroz život počeli da žive zajedno ili ne - rekla je ona.

Kako kaže, pre nedelju dana je videla Miloševu majku.

- Videla sam je posle skoro 20 godina, izgledala je oronulo... Nešto je mučilo, videlo se, a kroz život je imala puno nedaća. Njega samo ima, borila se za njega, a on joj je ovako vratio - kaže ona.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading