SVEDOČENJE SESTRE LAZARA ILIĆA "Moj brat ne liči na likvidatora sa snimka, dosta je krupniji"
Foto: Alo!

- U 16.17 sati se na snimku uočava lice u crvenoj jakni, farmerkama i belim patikama trči preko kolovoza. Na snimku sa druge kamere u 16.14 sati vidi se kako protrčava lice sa crnom maskom na licu, crnim kačketom, crnom torbom preko leđa, u crvenoj jakni, farmerkama i crvenoj jakni, i uočava se kako mu dok trči na zemlju pada predmet nalik na pištolj - konstatovala je sudija Svetlana Aleksić šta se vidi na prikazanim snimcima.

Podsetimo, prema navodima optužnice, kamere su snimile direktnog izvršioca zločina, Lazara Ilića, koji je uhapšen u Crnoj Gori i tamo se nalazi u pritvoru.

U sudnici je potom prikazano još nekoliko snimaka sa sigurnosnih kamera Tržnog centra, na kojima se vidi kako trči iz tog objekta.

Za reč se javila majka ubijenog Šarca, koja svako suđenje prati u sudnici.

- Znate, nešto s vremenom na kamerama nije u redu, moj sin je ubijen u 16.15 sati, nema nikakvih razloga da ubica pre zločina beži i baca oružje - rekla je majka pokojnog, posle čega joj je sudija pojasnila da se na pojedinim kamerama vidi da je vreme 16.17 sati.

Sudija je za govornicu pozvala i jedinu ženu koja se nalazi na optužnici protiv vračarskog klana, Aleksandru Čović, inače rođenu sestru optuženog Lazara Ilića.

- Nezahvalno je da se javljam, ja sam Lazarova sestra, ali na snimcima se ne vide ni uši ni oči, da se oči ili čelo vide mogla bih da prepoznam. Osim toga, moj brat je dosta krupniji - rekla je optužena Čović, tvrdeći da ne prepoznaje osobu sa snimka.

Aleksandra Čović optužnicom Javnog tužilaštva za organizovani kriminal tereti se da je učestvovala u planiranju ubistva pripadnika iste kriminalne grupe Strahinje Savića, koji je sa Ilićem uhapšen u Crnoj Gori.

Kako se navodi u optužnici, sumnja se da su pripadnici kriminalne grupe planirali da ga ubiju cijanidom, koji su mu stavilli u pečenje, i poslali u pritvor u Bijelom Polju 2021. jer su sumnjali da je progovorio u policiji. Inače, i Savić je obuhvaćen optužnicom, pošto je, kako se navodi, preživeo pokušaj trovanja. Pripadnici vračarskog klana, podsetimo, teretere se i za ubistva Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića Čađe, kao i još šest pokušaja ubistava od 2019. do 2022.

(Kurir)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading